Maksapasteija
Julkaistu
Maksapasteijaa ei ole lainkaan vaikea tehdä itse. Se sopii hyvin joulupöytään, mutta sitä voi tehdä vuoden ympäri joko alkupalaksi tai voileivän päällysteeksi.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Neljälle
- 400 g sianmaksaa
- 1 sipuli
- 1 pieni purkki anjovisfileitä
- 2 munaa
- 1 dl kermaa
- ½ dl vehnäjauhoa
- 1 tl suolaa
- 2 maustemittaa mustapippuria
- ½ tl murennettua timjamia
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Leikkaa maksa palasiksi ja sipuli lohkoiksi. Valuta anjovikset.
2. Hienonna maksa, sipuli ja anjovis monitoimikoneessa tasaiseksi seokseksi. Riko joukkoon munat ja lisää kerma, jauho, suola ja mausteet. Pyöritä niin, että kaikki ainekset sekoavat hyvin.
3. Kaada seos voideltuun uunivuokaan. Paista noin 1 tunti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa