Klassinen Lindströminpihvi
Tämä ruokalaji mielletään ruotsalaiseksi kotiruoaksi, vaikka inspiraatio on lähtöisin Venäjältä. Tarjoile pihvit perunoiden ja kauden vihannesten kera.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Neljälle
- 600 g naudan jauhelihaa
- 2 kananmunankeltuaista
- 1 dl hienoksi kuutioitua keltasipulia
- 1-2 dl hienoksi kuutioituja punajuuria
- ½ dl kapriksia
- ½ dl punajuurilientä
- 1 ½ tl suolaa
- valkopippuria myllystä
- voita paistamiseen
Tarjoiluun
- keitettyjä perunoita ja kasviksia
Valmistusohje
1. Kuori ja hienonna sipuli, hienonna punajuuret. Ellet halua leikkuulaudan värjäytyvän punaiseksi, laita voipaperia laudan päälle.
2. Sekoita nopeasti jauheliha, keltuaiset, sipuli, punajuuret ja kaprikset ilman että taikinasta tulee liian kiinteää. Lisää hieman punajuurilientä, mausta suolalla ja pippurilla.
3. Muotoile pieniä pihvejä ja paista ne nopeasti voissa, niiden ei pidä olla läpikypsiä vaan hieman vaaleanpunaisia sisältä. Tarjoile keitettyjen perunoiden ja kasvisten kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa