Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Broilerinmaksapasteija

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Broilerinmaksapasteija on hyvää alkupalana, mutta sitä kannattaa tehdä myös valmiiksi jääkaappiin ja käyttää leivänpäällysteenä. Tämän ruoan valmistukseen tarvitset monitoimikoneen tai tehosekoittimen.

Yhteen kerta-annokseen

  • 450 g broilerin maksoja
  • voita paistamiseen
  • 3 rkl sipulisilppua
  • ½ dl kuohukermaa
  • ½ dl portviiniä tai sherryä
  • 30 g voisulaa
  • suolaa ja valkopippuria

Valmistusohje

1. Kuori ja hienonna 3 rkl sipulia oikein hienoksi. Puhdista maksoista mahdolliset kalvot ja paista sipulisilpun kanssa kevyesti voissa. Maksat saavat mielellään jäädä sisältä hieman rosaksi.

2. Hienonna maksat kerman ja portviinin tai sherryn kanssa. Pyöritä koneella sileäksi massaksi. Sekoita mukaan voisula sekä suolaa ja pippuria maun mukaan.

3. Lusikoi massa kauniiseen purkkiin tai kannelliseen kulhoon ja laita kylmään. Maksapasteija säilyy jääkaapissa jopa viisi päivää.

Tuoreimmat aiheesta

Broilerinmaksa