Täytetyt sipulit
Täytetyt sipulit sopivat hyvin grillipäivälliselle tai seisovaan pöytään. Ne voidaan myös täyttää kasviseoksella, jota löytyy myös valmiina säilykkeenä.
Neljälle-viidelle
- 6 isoa keltasipulia tai hopeasipulia
- 300 g sianjauhelihaa
- 1 kananmuna
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 2 tl meiramia
- ½ dl korppujauhoja + 1 dl kahvikermaa
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen.
2. Kuori sipulit ja keitä ne lähes pehmeiksi kevyesti suolatussa vedessä. Valuta ja anna jäähtyä.
3. Koverra pois sisus, jätä pohja ehjäksi.
4. Sekoita jauheliha ja kaikki ainekset paitsi munanvalkuainen.
5. Täytä sipulit, laita ne uunivuokaan, penslaa vatkatulla munanvalkuaisella. Paista uunin keskitasolla 35-40 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku