Vihreä timbaali kinkulla
Timbaalit ovat helpompia valmistaa kuin uskoisi. Ne saavat hienon koostumuksen ja maut sekoittuvat elegantisti. Tarjoile keitettyjen, pienten perunoiden ja voissa freesatun pinaatin kera.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Neljälle-kuudelle
- 500 g jauhelihaa
- 100 g savukinkkua, hienoina kuutioina
- 250 g pakastettua, hienonnettua pinaattia
- 1 rkl perunajauhoja
- 1 maustemitta timjamia
- 2 kananmunaa
- 1 ½ dl kermaa
- 1 dl lientä
- suolaa ja mustapippuria
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
2. Sulata pinaatti, purista neste pois.
3. Voitele korkea, 1-1 ½ litran uunivuoka.
4. Sekoita kaikki ainekset, täytä vuoka.
5. Paista uunin alatasolla reilu tunti. Kaada neste, joka vuokaan on muodostunut ja tarjoile kuumana.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku