Yllätysleipä
Onko kaapissasi pieniä pussinpohjia erilaisia jauhoja ja ryynejä? Sekoita kaikki keskenään ja leivo leipää, joka ei koskaan maistu samanlaiselta kerrasta kertaan. Pidä toki vehnäjauhomäärä aina samana, muuten leivällä ei ole riittävästi nousuvoimaa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon, Kasvisruoka
Yksi leipä
- 50 g hiivaa
- 7 dl vettä
- 1 rkl rypsiöljyä
- ½ rkl suolaa
- n. 1 l jauhoja ja ryynejä
- 7-8 dl vehnäjauhoa
Valmistusohje
1. Liuota hiiva 37-asteiseen veteen. Sekoita joukkoon muut ainekset, viimeiseksi vehnäjauho. Vaivaa perusteellisesti, peitä ja anna nousta 30 minuuttia.
2. Vaivaa taikinaa leivinpöydällä. Leivo yksi iso leipä ja nosta se leivinpaperille uunipellille. Jos haluat, voit leipoessa ottaa erilleen palan taikinaa ja muotilla siitä koristeen leivän päälle. Peitä leipä ja anna nousta 30 minuuttia.
3. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Paista leipää uunin keskitason alapuolella noin 20 minuuttia. Katkaise lämpö ja jätä leipä kypsymään jälkilämpöön noin tunniksi, tai kunnes se kumisee ontosti, kun koputat pohjaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa