Myslileipä
Leipä maistuu aina erilaiselta riippuen siitä, minkälaista mysliä siihen käytät, rusinoilla vai ilman, kauraryynejä vai ei. Sinä itse valitset, miten terveellistä leivästä teet.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
Kaksi leipää
- 50 g hiivaa
- 5 dl maitoa
- 2 tl suolaa
- 2 dl mysliä
- 6 dl grahamjauhoa
- 5-6 dl karkeaa vehnäjauhoa
Valmistusohje
1. Liuota hiiva 37-asteiseen maitoon, sekoita ja vaivaa loput ainekset yhteen sileäksi taikinaksi. Vaivaa huolellisesti. Peitä ja anna nousta 30 minuuttia.
2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vaivaa taikina kertaalleen leivinpöydällä. Leivo kaksi pitkulaista limppua ja nosta ne leivinpaperille pellille. Peitä ja anna nousta 30-40 minuuttia.
3. Paista leivät uunin alimmalla tasolla 30-35 minuuttia. Jäähdytä ritilällä leivinliinan alla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku