Mannasmoothiepuikot
Valmista tummista mannasuurimoista keitetystä mannapuurosta hitaita hiilihydraatteja sisältävä välipalaherkku. Smoothiepuikko on kuin jätskipuikko, mutta ravinto-arvoiltaan monipuolisempi!
Ainekset
- 8 kpl mehujääpuikkoja
Tumma mannapuuro kattilassa
- 5 dl kookos- tai mantelimaitoa
- 3/4 dl Myllyn Paras Tumma Mannasuurimoita
Smoothie
- 1 dl maustamatonta tavallista, soija- tai kaurajogurttia
- 100 g maustamatonta pehmeää rahkaa tai Yosa Sport Marjamixiä
- 1 kypsä avokado
- 50 g salaattia tai syötäviä luonnonyrttejä (1–2 dl)
- 1 omena tai banaani(tai 1 dl omenasosetta)
- 2 dl mustikoita
- 3 rkl hunajaa, kookos- tai ruokosokeria
- 2 tl lakritsijauhetta tai vaniljasokeria
- 2 dl jäähtynyttä tummaa mannapuuroa
Valmistusohje
Valmista ensin ohjeen annos mannapuuroa. Kuumenna maito koko ajan hämmentäen kiehuvaksi pinnoitetussa kattilassa. Vispilöi sekaan mannasuurimot. Hauduta puuroa miedolla lämmöllä hiljalleen aina välillä sekoittaen n. 10 minuuttia. Jäähdytä puolet puurosta, toisen puolet voit syödä muuten.
Mittaa smoothieen tulevat ainekset mikseriin tai korkeareunaiseen sekoituskannuun ja surauta tasaiseksi smoothieksi. Lisää 2 dl jäähtynyttä mannapuuroa ja surauta uudelleen, saat smoothieen mannapuuron kanssa pehmeän rakenteen. Tarkista mieleinen smoothien maku.
Jaa smoothie mehujääpuikkomuotteihin niin, että ne tulevat täyteen. Laita smoothiepuikot pakastimeen pystyasennossa ainakin kolmeksi tunniksi.
Nauti mannasmoothiepuikko kun tarvitset hyvän välipalan. Lämmitä puikkoa muovikuoressaan lämpimän vesihanan alla hetki niin, että puikko irtoaa.
Resepti: Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Munakasrulla à la Hellapoliisi