Mannasmoothiepuikot
Valmista tummista mannasuurimoista keitetystä mannapuurosta hitaita hiilihydraatteja sisältävä välipalaherkku. Smoothiepuikko on kuin jätskipuikko, mutta ravinto-arvoiltaan monipuolisempi!
Ainekset
- 8 kpl mehujääpuikkoja
Tumma mannapuuro kattilassa
- 5 dl kookos- tai mantelimaitoa
- 3/4 dl Myllyn Paras Tumma Mannasuurimoita
Smoothie
- 1 dl maustamatonta tavallista, soija- tai kaurajogurttia
- 100 g maustamatonta pehmeää rahkaa tai Yosa Sport Marjamixiä
- 1 kypsä avokado
- 50 g salaattia tai syötäviä luonnonyrttejä (1–2 dl)
- 1 omena tai banaani(tai 1 dl omenasosetta)
- 2 dl mustikoita
- 3 rkl hunajaa, kookos- tai ruokosokeria
- 2 tl lakritsijauhetta tai vaniljasokeria
- 2 dl jäähtynyttä tummaa mannapuuroa
Valmistusohje
Valmista ensin ohjeen annos mannapuuroa. Kuumenna maito koko ajan hämmentäen kiehuvaksi pinnoitetussa kattilassa. Vispilöi sekaan mannasuurimot. Hauduta puuroa miedolla lämmöllä hiljalleen aina välillä sekoittaen n. 10 minuuttia. Jäähdytä puolet puurosta, toisen puolet voit syödä muuten.
Mittaa smoothieen tulevat ainekset mikseriin tai korkeareunaiseen sekoituskannuun ja surauta tasaiseksi smoothieksi. Lisää 2 dl jäähtynyttä mannapuuroa ja surauta uudelleen, saat smoothieen mannapuuron kanssa pehmeän rakenteen. Tarkista mieleinen smoothien maku.
Jaa smoothie mehujääpuikkomuotteihin niin, että ne tulevat täyteen. Laita smoothiepuikot pakastimeen pystyasennossa ainakin kolmeksi tunniksi.
Nauti mannasmoothiepuikko kun tarvitset hyvän välipalan. Lämmitä puikkoa muovikuoressaan lämpimän vesihanan alla hetki niin, että puikko irtoaa.
Resepti: Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa