Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Suklaiset pashaleivokset

Julkaistu 20.02.2013 09:42

Tässä resepti, jolla osallistuin Anna-lehden jälkiruokakilpailuun. Se on siis leivonnainen, joka on tehty cookiestaikinaan. Leivokset voisi tehdä myös kauramurotaikinaan. Ideana on helppous, täyteläinen maku ja herkullinen ulkonäkö. Olen yhdistänyt hyviä makuja, pääsäisen pashaa ja cookiestaikinaa. Oman pikantin lisänsä leivoksiin antavat rommirusinat. Kaunis koristelu kruunaa jälkiruoan!

Ainekset

  • 16 kpl

Cookies suklaamuropohjat

  • 1 pkt cookies suklaamurotaikinaa

Kypsälle muropohjalle

  • n. 1 dl sokeroitua tyrnimehua tai aprikoositölkin lientä
  • n. 2 dl tyrni- tai aprikoosihilloa tai -sosetta
  • Päälle

Rommirusinapasha

  • 1 tlk kuohukermaa
  • ½-1 dl sokeria
  • ½-1 rkl vaniljasokeria
  • 1/3 tl inkivääriä
  • 1 tlk maitorahkaa
  • 1 dl mantelirouhetta
  • 1 dl rusinoita
  • 1 dl kuivattuja pieniä papaijan / mangon paloja
  • 3 rkl rommia

Koristeeksi

  • suklaamuna -pääsiäisrakeita
  • sitruunamelissan lehtiä
  • tyrnimarjoja tai aprikoosisuikaleita

Valmistusohje

VINKKI:

Suosittelen lapsiperheille reseptiin suklaarusinoita rommirusinoiden tilalle, miksei muillekin.

Esivalmistele rommirusinat: laita rusinat ja pienet kuivatut hedelmäpalat lasiin, jossa on rommia.

Sulata cookies suklaamurotaikinaa hieman levyt irralleen otettuina paketista (yhdessä paketissa on aina kaksi taikinalevyä). Jaa kumpikin taikinalevy kahdeksaan osaan ja painele taikinapalat silikoni- tai folio-leivosvuokien pohjille ja reunoille. Taikinasta tulee yhteensä 16 kpl leivospohjia.

Kypsennä leivospohjia 200 asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla n. 8-10 minuuttia. Varo paistamasta liikaa, suklaa palaa herkästi. Jäähdytä pohjat.

Valmista täyte: vatkaa kerma vaahdoksi, mausta se ja lisää rahka. Lisää seokseen mantelirouhe ja rommirusinat sekä hedelmäpalat liemineen. Kostuta muropohjia hieman ja levitä päälle hillo tai sose ja päällimmäiseksi pasha. Mikäli leivokset tarjoillaan heti, niitä kannattaa kostuttaa reilusti. Jos leivokset tarjoillaan vasta myöhemmin (säilytetään jääkaapissa) kevyt kostutus riittää, sillä täyte pehmentää leivospohjaa.

Koristele kauniisti pääsiäismunin ja / tai tyrnillä / aprikoosilla ja tuoreilla yrteillä.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Tuoreimmat aiheesta

Suklaaleivokset