VINKKI:
Suosittelen lapsiperheille reseptiin suklaarusinoita rommirusinoiden tilalle, miksei muillekin.
Esivalmistele rommirusinat: laita rusinat ja pienet kuivatut hedelmäpalat lasiin, jossa on rommia.
Sulata cookies suklaamurotaikinaa hieman levyt irralleen otettuina paketista (yhdessä paketissa on aina kaksi taikinalevyä). Jaa kumpikin taikinalevy kahdeksaan osaan ja painele taikinapalat silikoni- tai folio-leivosvuokien pohjille ja reunoille. Taikinasta tulee yhteensä 16 kpl leivospohjia.
Kypsennä leivospohjia 200 asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla n. 8-10 minuuttia. Varo paistamasta liikaa, suklaa palaa herkästi. Jäähdytä pohjat.
Valmista täyte: vatkaa kerma vaahdoksi, mausta se ja lisää rahka. Lisää seokseen mantelirouhe ja rommirusinat sekä hedelmäpalat liemineen. Kostuta muropohjia hieman ja levitä päälle hillo tai sose ja päällimmäiseksi pasha. Mikäli leivokset tarjoillaan heti, niitä kannattaa kostuttaa reilusti. Jos leivokset tarjoillaan vasta myöhemmin (säilytetään jääkaapissa) kevyt kostutus riittää, sillä täyte pehmentää leivospohjaa.
Koristele kauniisti pääsiäismunin ja / tai tyrnillä / aprikoosilla ja tuoreilla yrteillä.
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy