Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Mansikka-jäätelötorttu

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Ihana mansikkatorttu syntyy kätevästi valmiista Kauramurotaikinasta. Osta vain pakastetaikina, mansikat ja jäätelö!

Pohja

  • Piirakkavuoan halkaisija noin 28 cm, esim. sydämen muotoinen, noin 10:lle
  • 1 pkt Myllyn Paras Kauramurotaikinaa

Täyte kypsälle tortulle

  • noin 1 dl mansikkamehua
  • 2-3 dl mansikkasurvosta tai -hilloa
  • noin 1 l jäätelöä

Koristeeksi

  • noin ½ l mansikoita

Valmistusohje

Sulata taikina, painele se voidellun ja leivitetyn piirakkavuoan pohjalle ja reunoille (mahdollisimman ylös). Kypsennä 200-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla 8-12 min, varo paistamasta liikaa.

Kostuta jäähtynyt pohja mehulla. Levitä päälle mansikkasurvos tai hillo. Ota jäätelöstä palloja tai paloja ja lado ne nopeasti tortun päälle. Mikäli et tarjoile torttua heti, säilytä se pakastimessa tarjoiluun asti. Koristele mansikoilla ennen tarjoilua.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Tuoreimmat aiheesta

Torttu