Mainos

Mansikka-jäätelötorttu

Ihana mansikkatorttu syntyy kätevästi valmiista Kauramurotaikinasta. Osta vain pakastetaikina, mansikat ja jäätelö!

Pohja

  • Piirakkavuoan halkaisija noin 28 cm, esim. sydämen muotoinen, noin 10:lle
  • 1 pkt Myllyn Paras Kauramurotaikinaa

Täyte kypsälle tortulle

  • noin 1 dl mansikkamehua
  • 2-3 dl mansikkasurvosta tai -hilloa
  • noin 1 l jäätelöä

Koristeeksi

  • noin ½ l mansikoita

Valmistusohje

Sulata taikina, painele se voidellun ja leivitetyn piirakkavuoan pohjalle ja reunoille (mahdollisimman ylös). Kypsennä 200-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla 8-12 min, varo paistamasta liikaa.

Kostuta jäähtynyt pohja mehulla. Levitä päälle mansikkasurvos tai hillo. Ota jäätelöstä palloja tai paloja ja lado ne nopeasti tortun päälle. Mikäli et tarjoile torttua heti, säilytä se pakastimessa tarjoiluun asti. Koristele mansikoilla ennen tarjoilua.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.