Ystävänpäiväleivos
Mausta kauramurotaikina suklaiseksi, lisää siihen tummaa kaakaojauhetta ja raastettua tummaa suklaata. Tällä samalla ohjeella voit tehdä myös yhden ison piirakan (voideltuun ja leivitettyyn piirakkavuokaan).
12 kpl
- 1 pkt Myllyn Paras Kauramurotaikinaa (400 g)
Täyte
- 1 tlk sitruunarahkaa (200 g)
- 1 tlk maustamatonta kevyttuorejuustoa (200 g)
- 1 tlk mangososetta (noin 120 g, vauvanruokaa)
Päälle
- 200 g mangolohkoja, voi olla säilyke
- pieniä sydänkoristeita
Valmistusohje
Sekoita sulaneeseen taikinaan kaakaojauhe ja suklaarouhe. Vuoraa taikinaa silikoni- tai metallipiirakkavuokien pohjille ja reunoille.
Valmista täyte sekoittamalla aineet keskenään ja jaa täyte vuokiin. Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla 20-25 minuuttia vuokien koosta riippuen. Nosta piiraat jäähtymään ritilälle.
Poista varovasti vuoat ja koristele piiraat mangolohkoilla ja halutessasi pienin sydänkoristein.
VINKKI: Kokeile piiraisiin mangon tilalla raikasta tyrnisosetta ja tyrnimarjoja
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa