Mansikkakakku

Tämä on kakku sinulle, joka haluat vain vähän kakkupohjaa ja enemmän marjoja. Tarjoile jälkiruokana tai kahvin kera.

Neljälle

  • 150 g huoneenlämpöistä voita
  • 1 ½ dl kidesokeria
  • 1 kananmuna
  • 1 appelsiinin mehu
  • 1 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 dl perunajauhoja
  • 1 ½ tl leivinjauhetta
  • 1 l tuoreita mansikoita

Tarjoiluun

  • kermavaahtoa

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita voi ja sokeri, lisää muna. Sekoita mukaan appelsiinimehu ja jauhot, joihin olet yhdistänyt leivinjauheen.

2. Levitä taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan. Paista uunin alatasolla 12 minuuttia. Anna jäähtyä.

3. Asettele kakun päälle tuoreita, perattuja mansikoita ja tarjoile kermavaahdon kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!