Mansikkakakku
Tämä on kakku sinulle, joka haluat vain vähän kakkupohjaa ja enemmän marjoja. Tarjoile jälkiruokana tai kahvin kera.
Neljälle
- 150 g huoneenlämpöistä voita
- 1 ½ dl kidesokeria
- 1 kananmuna
- 1 appelsiinin mehu
- 1 ½ dl vehnäjauhoja
- 1 dl perunajauhoja
- 1 ½ tl leivinjauhetta
- 1 l tuoreita mansikoita
Tarjoiluun
- kermavaahtoa
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita voi ja sokeri, lisää muna. Sekoita mukaan appelsiinimehu ja jauhot, joihin olet yhdistänyt leivinjauheen.
2. Levitä taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan. Paista uunin alatasolla 12 minuuttia. Anna jäähtyä.
3. Asettele kakun päälle tuoreita, perattuja mansikoita ja tarjoile kermavaahdon kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka