Mansikkakuppikakut

Kuppikakut ovat suloisia ja käyvät myös koristeesta. Voit värjätä kermaa elintarvikeväreillä oman värimaailman mukaan. Mansikanmakuinen tomusokeri antaa miedon vaaleanpunaisen värin ja lempeän mansikkaisen maun. Resepti on kirjasta Hellapoliisi: Kodin juhlakirja (readme.fi).

Ainekset

  • 300 g voita tai margariinia
  • 3 dl sokeria
  • 4 munaa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl perunajauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • yhden sitruunan raastettu kuori

Pinnalle

  • 5 dl vispikermaa
  • mansikanmakuista tomusokeria maun mukaan
  • 1 tl vaniljasokeria

Valmistusohje

Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi.

Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten.

Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet ja hyvin pestyn sitruunan raastettu kuori.

Sekoita taikina tasaiseksi.

Jaa taikina muffinivuokiin ja kypsennä 200 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

Jäähdytä.

Vaahdota vispikerma ja mausta mansikanmakuisella tomusokerilla ja vaniljasokerilla.

Pursota kerma muffinien päälle ja ripottele pinnalle halutessasi koristerakeita.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!