Mansikkamousse vadelmaliköörin kera

Mansikkavaahdon voit valmistaa hyvin pakastemarjoista. Hapan vadelmalikööri taittaa makua yllättävästi. Moussen on seistävä kylmässä 2 tuntia ennen tarjoilua.

Neljälle

  • 200 g mansikoita
  • 2 rkl + ½ rkl kidesokeria
  • 1 rkl vettä
  • 1 liivatelehti
  • 1 munanvalkuainen
  • ½ rkl vadelmalikööriä
  • 3 dl kuohukermaa
  • sitruunamehua

Koristeluun

  • halutessasi tuoreita mansikoita

Valmistusohje

1. Laita liivatelehti likoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi. Sulata mansikat ja vatkaa kerma sopivan kovaksi. Säästä muutama mansikka koristeluun, laita loput tehosekoittimeen ja sekoita pyreeksi ½ rkl sokerin kera. Siivilöi pois siemenet ja laita pyree kulhoon.

2. Vatkaa munanvalkuainen ja 2 rkl sokeria kovaksi vaahdoksi. Sulata liivate miedolla lämmöllä vesitilkassa ja lisää mansikkapyreehen. Lisää tilkka sitruunamehua sekä vadelmalikööri. Lisää kermavaahto ja valkuaisvaahto, lisää tarvittaessa sokeria.

3. Jaa mousse jääkylmiin annosmaljoihin ja laita jääkaappiin 2 tunniksi. Koristele muutamalla kokonaisella mansikalla sekä sitruunamelissalla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.