Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Mansikkajäädyke mansikkakastikkeella

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Raikas, kylmä ja kuohuva – hieno jälkiruoka kesäpäivälle.

Kuudelle

  • 5 mansikkaa
  • 3 munankeltuaista
  • 4 rkl tomusokeria
  • 2 ½ dl kuohukermaa
  • 1 dl mansikkamehutiivistettä

Mansikkakastike

  • ½ l mansikoita
  • ½ dl kidesokeria
  • 1 rkl puristettua sitruunamehua

Koristeluun

  • tähtianiksia

Valmistusohje

1. Hienonna mansikat. Vatkaa keltuaiset ja tomusokeri kovaksi vaahdoksi. Vatkaa kerma hieman kovemmaksi kuin piimän koostumus on. Sekoita mansikat, mansikkamehu ja keltuaisvaahto. Lisää kerma. Kaada taikina vuokaan ja pakasta 5 tuntia.

2. Ota jäädyke pakastimesta ja anna sulaa jääkaapissa n. 15 minuuttia ennen tarjoilua. Laita kastikkeeseen tulevat mansikat korkeaan astiaan sokerin ja sitruunamehun kanssa. Soseuta kuohuvaksi sauvasekoittimella.

3. Lusikoi mansikkakastiketta kauniisiin laseihin. Laita päälle jäädykettä ja koristele tähtianiksin.

Tuoreimmat aiheesta

Jäädyke