Mansikkamousse
Päivää ennen kuin tarjoilet moussen sinun on näperreltävä jonkin verran. Mutta sitten kaikki on valmisteltu, eikä jälkiruoan viimeistelyyn mene montaa minuuttia.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Neljälle
- 2 liivatelehteä
- 200 g mansikoita
- ½ dl kidesokeria
- 1 dl kuohukermaa
- 1 munanvalkuainen
- 1 rkl kidesokeria
- halutessasi, 1 tippa punaista elintarvikeväriä
Tarjoiluun
- 8 tuoretta mansikkaa
Valmistusohje
1. Laita liivatteet kylmään veteen. Perkaa ja huuhtele mansikat. Soseuta mansikat ja ½ dl sokeria. Ota liivatteet vedestä ja sulata ne sekä tilkka mansikkasosetta kattilassa.
2. Vatkaa kerma. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää 1 rkl sokeria ja vatkaa vielä hetki. Sekoita jäähtynyt liivateseos loppuun mansikkasoseesta, lisää kermavaahto. Kääntele mukaan valkuaisvaahto viimeiseksi. Jos haluat moussesta voimakkaamman väristä, voit lisätä elintarvikeväriä.
3. Jaa mousse 8 nokareeseen leivinpaperille. Peitä foliolla ja pakasta yön yli. Ota esiin n. 10 minuuttia ennen tarjoilua. Hienonna tuoreet mansikat karkeasti. Lado vuorotellen moussea ja mansikoita annoskulhoihin.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku