Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Mansikkamousse

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Päivää ennen kuin tarjoilet moussen sinun on näperreltävä jonkin verran. Mutta sitten kaikki on valmisteltu, eikä jälkiruoan viimeistelyyn mene montaa minuuttia.

Neljälle

  • 2 liivatelehteä
  • 200 g mansikoita
  • ½ dl kidesokeria
  • 1 dl kuohukermaa
  • 1 munanvalkuainen
  • 1 rkl kidesokeria
  • halutessasi, 1 tippa punaista elintarvikeväriä

Tarjoiluun

  • 8 tuoretta mansikkaa

Valmistusohje

1. Laita liivatteet kylmään veteen. Perkaa ja huuhtele mansikat. Soseuta mansikat ja ½ dl sokeria. Ota liivatteet vedestä ja sulata ne sekä tilkka mansikkasosetta kattilassa.

2. Vatkaa kerma. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää 1 rkl sokeria ja vatkaa vielä hetki. Sekoita jäähtynyt liivateseos loppuun mansikkasoseesta, lisää kermavaahto. Kääntele mukaan valkuaisvaahto viimeiseksi. Jos haluat moussesta voimakkaamman väristä, voit lisätä elintarvikeväriä.

3. Jaa mousse 8 nokareeseen leivinpaperille. Peitä foliolla ja pakasta yön yli. Ota esiin n. 10 minuuttia ennen tarjoilua. Hienonna tuoreet mansikat karkeasti. Lado vuorotellen moussea ja mansikoita annoskulhoihin.

Tuoreimmat aiheesta

Marjamousse