Eksoottinen hedelmävaahto
Tämä ilmava vaahto maustetaan mehutiivisteellä, tämä on hieno lopetus päivälliselle.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Neljälle
- 3 rkl eksoottisen hedelmän mehutiivistettä
- 2 rkl kidesokeria + ½ rkl
- 1 rkl vettä
- 1 liivatelehti
- 1 munanvalkuainen
- 2 rkl kuohukermaa
Koristeluun
- hedelmiä, marjoja ja mintunlehtiä
Valmistusohje
1. Laita liivatelehti kylmään veteen likoamaan. Keitä sokeriliemi 1 rkl vettä ja 2 rkl sokeria, anna jäähtyä.
2. Vatkaa munanvalkuainen ja ½ rkl sokeria kovaksi vaahdoksi ja vatkaa sokeriliemi mukaan kapeana norona. Sulata liivatelehti kuumassa vesitilkassa ja vatkaa se munavaahtoon, vatkaa mukaan myös mehutiiviste. Vatkaa kerma ja kääntele munaseokseen.
3. Jaa hedelmävaahto annoskulhoihin ja laita kylmään tarjoiluun asti. Koristele hedelmillä tai marjoilla ja mintunlehdillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Anun lohipiirakka
-
Piparijäätelö
-
Kurpitsapiirakka
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti
-
Mokkapalamutakakku