Eksoottinen hedelmävaahto
Tämä ilmava vaahto maustetaan mehutiivisteellä, tämä on hieno lopetus päivälliselle.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Neljälle
- 3 rkl eksoottisen hedelmän mehutiivistettä
- 2 rkl kidesokeria + ½ rkl
- 1 rkl vettä
- 1 liivatelehti
- 1 munanvalkuainen
- 2 rkl kuohukermaa
Koristeluun
- hedelmiä, marjoja ja mintunlehtiä
Valmistusohje
1. Laita liivatelehti kylmään veteen likoamaan. Keitä sokeriliemi 1 rkl vettä ja 2 rkl sokeria, anna jäähtyä.
2. Vatkaa munanvalkuainen ja ½ rkl sokeria kovaksi vaahdoksi ja vatkaa sokeriliemi mukaan kapeana norona. Sulata liivatelehti kuumassa vesitilkassa ja vatkaa se munavaahtoon, vatkaa mukaan myös mehutiiviste. Vatkaa kerma ja kääntele munaseokseen.
3. Jaa hedelmävaahto annoskulhoihin ja laita kylmään tarjoiluun asti. Koristele hedelmillä tai marjoilla ja mintunlehdillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku