Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Eksoottinen hedelmävaahto

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä ilmava vaahto maustetaan mehutiivisteellä, tämä on hieno lopetus päivälliselle.

Neljälle

  • 3 rkl eksoottisen hedelmän mehutiivistettä
  • 2 rkl kidesokeria + ½ rkl
  • 1 rkl vettä
  • 1 liivatelehti
  • 1 munanvalkuainen
  • 2 rkl kuohukermaa

Koristeluun

  • hedelmiä, marjoja ja mintunlehtiä

Valmistusohje

1. Laita liivatelehti kylmään veteen likoamaan. Keitä sokeriliemi 1 rkl vettä ja 2 rkl sokeria, anna jäähtyä.

2. Vatkaa munanvalkuainen ja ½ rkl sokeria kovaksi vaahdoksi ja vatkaa sokeriliemi mukaan kapeana norona. Sulata liivatelehti kuumassa vesitilkassa ja vatkaa se munavaahtoon, vatkaa mukaan myös mehutiiviste. Vatkaa kerma ja kääntele munaseokseen.

3. Jaa hedelmävaahto annoskulhoihin ja laita kylmään tarjoiluun asti. Koristele hedelmillä tai marjoilla ja mintunlehdillä.

Tuoreimmat aiheesta

Vaahto