Vadelmavaahtoa ja -sorbettia
Vaahtoon voit käyttää tuoreita tai pakastettuja vadelmia. Jos käytät valmista vadelmapyreetä, sitä kuluu n. 3 dl.
Kuudelle
Vadelmavaahto
- 400 g vadelmia
- 4 liivatelehteä
- 1 dl kidesokeria
- 1 dl vettä
- 3 dl kuohukermaa
Vadelmasorbetti
- 600 g pakastevadelmia
- 3 rkl tomusokeria
- 3 rkl puristettua appelsiinimehua
- 1 munanvalkuainen
Koristeluun
- ohuita keksejä
- pakastepuolukoita
Valmistusohje
1. Vadelmavaahto: Paseeraa vadelmat siivilän läpi. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Keitä sokeria ja vettä muutama minuutti, kunnes liemi on läpinäkyvää. Sulata liivatteet sokeriliemessä. Anna jäähtyä. Vatkaa kerma ja sekoita se vadelmapyreen ja sokeriliemen kanssa. Kaada seos 6 pyöreään vuokaan tarjottimella. Anna jäähtyä ja jähmettyä jääkaapissa, n. 1 tunti.
2. Asettele vaahtoympyrät kuudelle lautaselle. Koristele.
3. Vadelmasorbetti: Laita jäiset vadelmat, tomusokeri, appelsiinimehu ja valkuainen monitoimikoneeseen. Soseuta tasaiseksi seokseksi. Lusikoi ja tarjoile heti vadelmavaahdon kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku