Mustikkamousse makeiden lastujen kera
Tämä on täydellinen jälkiruoka, joka sopii jokaiseen vuodenaikaan. Valmistele jälkiruoka hyvissä ajoin, jotta mousse ehtii jähmettyä.
Neljälle
- 200 g sulatettuja mustikoita
- 1/3 dl sokeria + ½ rkl sokeria
- 1 rkl vettä
- 1 liivatelehti
- 1 munanvalkuainen
- 1/3 dl kuohukermaa
Lastut
- ½ dl munanvalkuaista
- ½ dl kidesokeria
- ½ maustemitta suolaa
- ½ dl vehnäjauhoja
Valmistusohje
1. Paseeraa sulaneet marjat pyreeksi. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.
2. Keitä sokeriliemi vedestä ja 1/3 desilitrasta sokeria, anna jäähtyä. Vatkaa valkuainen ja loput sokerista kovaksi vaahdoksi, vatkaa sokeriliemi mukaan hienona norona. Sulata liivatelehti tilkassa kuumaa vettä ja vatkaa mukaan valkuaisvaahtoon. Vatkaa kerma yhdessä mustikkapyreen kanssa, kääntele mukaan valkuaisvaahtoon.
3. Jaa vaahto annoskulhoihin ja laita jääkaappiin tarjoiluun asti.
4. Lastut: Vatkaa valkuainen ja sokeri, lisää suola ja jauhot.
5. Penslaa taikinaa haluamiisi muotoihin silikonilevylle tai voidellulle leivinpaperille.
6. Paista 200-asteisessa uunissa 5-6 minuuttia.
7. Tarjoile mousse lastujen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku