Mustikkamousse makeiden lastujen kera

Tämä on täydellinen jälkiruoka, joka sopii jokaiseen vuodenaikaan. Valmistele jälkiruoka hyvissä ajoin, jotta mousse ehtii jähmettyä.

Neljälle

  • 200 g sulatettuja mustikoita
  • 1/3 dl sokeria + ½ rkl sokeria
  • 1 rkl vettä
  • 1 liivatelehti
  • 1 munanvalkuainen
  • 1/3 dl kuohukermaa

Lastut

  • ½ dl munanvalkuaista
  • ½ dl kidesokeria
  • ½ maustemitta suolaa
  • ½ dl vehnäjauhoja

Valmistusohje

1. Paseeraa sulaneet marjat pyreeksi. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.

2. Keitä sokeriliemi vedestä ja 1/3 desilitrasta sokeria, anna jäähtyä. Vatkaa valkuainen ja loput sokerista kovaksi vaahdoksi, vatkaa sokeriliemi mukaan hienona norona. Sulata liivatelehti tilkassa kuumaa vettä ja vatkaa mukaan valkuaisvaahtoon. Vatkaa kerma yhdessä mustikkapyreen kanssa, kääntele mukaan valkuaisvaahtoon.

3. Jaa vaahto annoskulhoihin ja laita jääkaappiin tarjoiluun asti.

4. Lastut: Vatkaa valkuainen ja sokeri, lisää suola ja jauhot.

5. Penslaa taikinaa haluamiisi muotoihin silikonilevylle tai voidellulle leivinpaperille.

6. Paista 200-asteisessa uunissa 5-6 minuuttia.

7. Tarjoile mousse lastujen kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.