Mustikkavaahto

Tarjoile uudenvuodenpäivällisen päätteeksi raikastavaa, pehmeää mustikkavaahtoa. Se tarjoillaan kauneimmin jalallisista annosmaljoista, mutta pienet annosvuoatkin käyvät hyvin.

Neljälle

  • 200 g sulatettuja mustikoita
  • 1/3 dl kidesokeria + ½ rkl
  • 1 rkl vettä
  • 1 liivatelehti
  • 1 munanvalkuainen
  • 1/3 dl kuohukermaa

Valmistusohje

1. Paseeraa sulat marjat pyreeksi. Laita liivatelehti likoamaan kylmään veteen.

2. Keitä sokeriliemi vedestä ja 1/3 dl sokeria, anna jäähtyä. Vatkaa valkuainen ja loput sokerit kovaksi vaahdoksi, vatkaa mukaan sokeriliemi, jonka kaadat ohuena norona samalla vatkaten. Sulata liivate kuumassa vesitilkassa ja vatkaa mukaan valkuaisseokseen. Vatkaa kerma yhdessä mustikkapyreen kanssa ja kääntele valkuaisseokseen.

3. Jaa vaahto annosvuokiin ja aseta jääkaappiin tarjoiluun asti.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!