Mustikkavaahto
Tarjoile uudenvuodenpäivällisen päätteeksi raikastavaa, pehmeää mustikkavaahtoa. Se tarjoillaan kauneimmin jalallisista annosmaljoista, mutta pienet annosvuoatkin käyvät hyvin.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Neljälle
- 200 g sulatettuja mustikoita
- 1/3 dl kidesokeria + ½ rkl
- 1 rkl vettä
- 1 liivatelehti
- 1 munanvalkuainen
- 1/3 dl kuohukermaa
Valmistusohje
1. Paseeraa sulat marjat pyreeksi. Laita liivatelehti likoamaan kylmään veteen.
2. Keitä sokeriliemi vedestä ja 1/3 dl sokeria, anna jäähtyä. Vatkaa valkuainen ja loput sokerit kovaksi vaahdoksi, vatkaa mukaan sokeriliemi, jonka kaadat ohuena norona samalla vatkaten. Sulata liivate kuumassa vesitilkassa ja vatkaa mukaan valkuaisseokseen. Vatkaa kerma yhdessä mustikkapyreen kanssa ja kääntele valkuaisseokseen.
3. Jaa vaahto annosvuokiin ja aseta jääkaappiin tarjoiluun asti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku