Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Mustikkavaahto

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tarjoile uudenvuodenpäivällisen päätteeksi raikastavaa, pehmeää mustikkavaahtoa. Se tarjoillaan kauneimmin jalallisista annosmaljoista, mutta pienet annosvuoatkin käyvät hyvin.

Neljälle

  • 200 g sulatettuja mustikoita
  • 1/3 dl kidesokeria + ½ rkl
  • 1 rkl vettä
  • 1 liivatelehti
  • 1 munanvalkuainen
  • 1/3 dl kuohukermaa

Valmistusohje

1. Paseeraa sulat marjat pyreeksi. Laita liivatelehti likoamaan kylmään veteen.

2. Keitä sokeriliemi vedestä ja 1/3 dl sokeria, anna jäähtyä. Vatkaa valkuainen ja loput sokerit kovaksi vaahdoksi, vatkaa mukaan sokeriliemi, jonka kaadat ohuena norona samalla vatkaten. Sulata liivate kuumassa vesitilkassa ja vatkaa mukaan valkuaisseokseen. Vatkaa kerma yhdessä mustikkapyreen kanssa ja kääntele valkuaisseokseen.

3. Jaa vaahto annosvuokiin ja aseta jääkaappiin tarjoiluun asti.

Tuoreimmat aiheesta

Vaahto