Mansikkapiiras ja aprikoosikastike
Helposti valmistuva marjapiiras on raikas ja maistuva jälkiruoka. Voit täyttää piiraan haluamillasi marjoilla.
8 annosta
- 1 litra metsämansikoita tai mansikoita
- 200 g voitaikinaa
- 1 muna
- 2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
Aprikoosikastike
- 1 rkl aprikoosimarmeladia
- tilkka vettä
Valmistusohje
1. Kauli voitaikinasta pyöreä, 2 mm paksu pohja, jonka halkaisija on noin 25 cm. Leikkaa taikinasta myös sentin levyinen taikinanauha. Pistele pohja haarukalla.
2. Vatkaa muna ja voitele sillä taikinapohjan reunat. Kierrä taikinanauha pohjan ympärille reunaksi. Anna vetäytyä viileässä puolisen tuntia.
3. Kuumenna hetki 220 asteeseen. Paista piiraspohjaa 15-20 minuuttia. Jäähdytä hetki.
4. Sekoita aprikoosimarmeladiin tilkka vettä, jotta marmeladi ohenee kastikkeeksi. Vaahdota vaniljakastike ja levitä pohjan päälle. Koristele marjoilla ja voitele aprikoosikastikkeella.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa