Mansikkapiiras ja aprikoosikastike
Helposti valmistuva marjapiiras on raikas ja maistuva jälkiruoka. Voit täyttää piiraan haluamillasi marjoilla.
8 annosta
- 1 litra metsämansikoita tai mansikoita
- 200 g voitaikinaa
- 1 muna
- 2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
Aprikoosikastike
- 1 rkl aprikoosimarmeladia
- tilkka vettä
Valmistusohje
1. Kauli voitaikinasta pyöreä, 2 mm paksu pohja, jonka halkaisija on noin 25 cm. Leikkaa taikinasta myös sentin levyinen taikinanauha. Pistele pohja haarukalla.
2. Vatkaa muna ja voitele sillä taikinapohjan reunat. Kierrä taikinanauha pohjan ympärille reunaksi. Anna vetäytyä viileässä puolisen tuntia.
3. Kuumenna hetki 220 asteeseen. Paista piiraspohjaa 15-20 minuuttia. Jäähdytä hetki.
4. Sekoita aprikoosimarmeladiin tilkka vettä, jotta marmeladi ohenee kastikkeeksi. Vaahdota vaniljakastike ja levitä pohjan päälle. Koristele marjoilla ja voitele aprikoosikastikkeella.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Munakasrulla à la Hellapoliisi