Maukkain mansikkapiirakka
Tämä mansikkapiirakka on todella helppotekoinen, varsinkin jos käytät valmiiksi ostettua vaniljavispiä. Piirakasta tulee todella kaunis viinimarjahyytelön ansiosta, piiraspohjasta taas ihanan rapea myslin ja pähkinöiden ansiosta.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Kahdeksaan palaan
- 1 dl vehnäjauhoja
- 1 dl hasselpähkinöitä
- 1 dl mysliä
- 125 g voita
- 1 l mansikoita
- 1 pkt vaniljavispiä, esim. Flora Vanilla
- 1 ½ dl punaviinimarjahyytelöä
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Hienonna pähkinät. Sekoita pähkinät, jauhot ja mysli. Nypi mukaan voi niin että saat tahmean taikinan. Mysli ja pähkinät eivät sido itseensä voita kuten jauhot, joten taikinasta tulee tavallista piirastaikinaa tahmeampi. (Jos käytät monitoimikonetta, tee näin: Murskaa pähkinät monitoimikoneessa. Lisää voi, mysli ja jauhot. Sekoita vain niin kauan että ainekset ovat murustuneet. Pysäytä kone ja nypi ainekset yhteen sormin.)
2. Jauhota kädet ja painele taikina piirasvuoan pohjalle. Laita vuoka kylmään hetkeksi ennen paistamista, tai vuoraa reunat alumiinifoliolla niin että reunat pysyvät ylhäällä paistettaessa. Paista piiraspohjaa 15-20 minuuttia uunissa tai kunnes kuori on vaaleanruskea ja rapea. Anna kuoren jäähtyä täysin ennen täyttämistä.
3. Valmistele vaniljakreemi niin että se on oikein kylmä, kun täytät piiraspohjan. Huuhtele mansikat, halkaise isot marjat. Sulata punaviinimarjahyytelö kattilassa. Kaada vaniljavispi piiraspohjaan ja asettele mansikat päälle. Lusikoi viimeiseksi hyytelö mansikoiden päälle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku