Mansikkapiiraat mantelikreemin kera
Mansikat ja mantelikreemi ovat hieno ja maistuva yhdistelmä. Voitaikinan voi halutessaan vaihtaa murotaikinaan. Mantelikreemi syntyy helpoiten tehosekoittimessa, mutta sen voi tehdä myös käsin. Pohjan voi valmistella etukäteen, mutta mantelikreemi on valmistettava juuri ennen tarjoilua.
Neljälle
- 3 voitaikinalevyä (pakaste)
- 1 munankeltuainen penslaukseen
- 1 litra mansikoita
- 250 g mantelimassaa
- 50 g voita
- 1 kananmuna
- 2 cl konjakkia
- 3 rkl punaviinimarjahyytelöä
- minttua koristeluun
Valmistusohje
1. Kaulitse voitaikinalevyt ja vuoraa irtopohjavuoka taikinalla. Penslaa reunat munankeltuaisella ja tee pohjaan reikiä haarukalla. Paista 200-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia. Anna jäähtyä.
2. Mantelikreemi: Paloittele mantelimassa ja voi, ja laita ne sekä kananmuna ja konjakki tehosekoittimeen ja sekoita kunnes massa on valkoinen ja kuohkea, n. 45 sekuntia täydellä teholla.
3. Sulata viinimarjahyytelö kattilassa matalalla lämmöllä. Täytä voitaikinapohja mantelikreemillä juuri ennen tarjoilua. Asettele mansikat tiiviisti kreemin päälle. Penslaa sulatetulla viinimarjahyytelöllä ja koristele mintunlehdillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku