Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Mansikkakiusaus

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tätä on vaikea vastustaa.

Ainekset

  • 1 kakku

Taikina

  • 100 g voita
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • ½ vatkattu kananmuna
  • 1 maustemitta leivinjauhetta
  • 1-2 rkl vettä

Kreemi

  • 2 kananmunaa
  • 2 rkl kidesokeria
  • 2 dl kahvikermaa
  • 1 rkl maizenaa
  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 dl kuohukermaa

Täyte

  • ½-1 l mansikoita, puolikkaina
  • kidesokeria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita voi, jauhot ja leivinjauhe murutaikinaksi. Työstä mukaan kananmuna ja lopuksi niin paljon vettä että taikinasta tulee notkea. Laita se muovikelmussa jääkaappiin 1 tunniksi.

2. Kreemi: Sekoita munat, sokeri, kahvikerma ja maizena kattilassa. Kuumenna hiljalleen samalla vatkaten paksuksi kreemiksi. Ota kattila liedeltä, lisää vanilja ja sitruuna. Anna jäähtyä.

3. Kaulitse taikina ja vuoraa sillä piirasvuoka. Pistele pohja ja kääri ohut foliosuikale reunalle. Paista kuorta uunin keskitasolla noin 20 minuuttia, poista folio 5 minuutin paistamisen jälkeen. Anna pohjan jäähtyä.

4. Täytä pohja kreemillä ja peitä se mansikanpuolikkailla.

Tuoreimmat aiheesta

Mansikkapiirakka