Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Lakkahyydyketorttu

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Ilmava hyydyke on aina hyvä lopetus päivälliselle. Tässä olemme valmistaneet tortun voitaikinasta ja täyttäneet sen lakkahyydykkeellä.

6-8 hengelle

  • 4 ½ lakkoja
  • 6 cl lakkalikööriä
  • 4 voitaikinalevyä (pakaste)
  • 2 tl tomusokeria
  • 6 liivatelehteä
  • 3 munankeltuaista
  • 1 ½ dl kidesokeria
  • 5 dl kuohukermaa
  • 1 tl vaniljasokeria

Koristeluun

  • lakkoja
  • ananaskirsikoita
  • tuoreita viikunoita
  • kermavaahtoa
  • tomusokeria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kaulitse voitaikina ohueksi. Leikkaa taikinasta kaksi isoa ympyrää ja paista niitä uunissa 10 minuuttia. Ripottele päälle tomusokeri ja laita uuniin vielä hetkeksi. Ota uunista ja anna jäähtyä.

2. Täytevaahto: Laita liivatelehdet kylmään veteen 10 minuutiksi. Ota sivuun muutama kaunis lakka koristelua varten. Kaada likööri loppujen lakkojen päälle ja anna niiden maustua hetki. Vatkaa keltuaiset ja sokeri ja kaada seos kattilaan. Kuumenna varoen 50 asteeseen. Jäähdytä ja lisää lakat. Vatkaa kerma vaniljasokerin kera ja kääntele kermaseos vaahtoon. Purista liivatteista liika vesi pois ja sulata ne tilkassa kuumaa vettä. Lisää vaahtoon.

3. Laita toinen voitaikinaympyrä vuoan pohjalle. Täytä vaahdolla ja laita toinen taikinaympyrä päälle. Anna tortun levätä jääkaapissa 30 minuuttia. Leikkaa tortusta paloja terävällä veitsellä. Pursota jokaisen palan päälle hieman kermavaahtoa, koristele lakoilla ja puuteroi päälle tomusokeria. Koristele ananaskirsikoilla ja viikunoilla.

Tuoreimmat aiheesta

Torttu