Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Hedelmäaakkospullat

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Nämä herkut leivotaan kätevästä valmispullataikinasta. Koska kyseessä on hiivataikina, pakastepullataikina on sulatettava ja kohotettava uunipellillä – levyt erilleen levitettynä leivinliinan alla. Karkkipullat maistuvat myös perheen pienimmille.

16 kpl

  • 1 pkt Myllyn Paras Pullataikinaa (1 kg, pakaste)
  • 1 muna
  • 1 pss hedelmäaakkoskarkkeja (200 g)
  • 1 dl raesokeria tai väriraesokeria

Valmistusohje

Jaa hieman sulaneet taikinalevyt kahtia. Nosta taikinaneliöt uunipellille leivinpaperin päälle väljästi.

Anna levyneliöiden kohota kaksinkertaisiksi paksuudeltaan leivinliinalla peitettyinä lämpimässä paikassa, esimerkiksi 40-asteisen uunin keskitasolla tai keittiöaltaan päällä, johon on laskettu kuumaa vettä.

Voitele neliöt munalla. Laita pullaneliöiden päälle hedelmäaakkosia haluamaasi kuvioon. Voit vielä ripotella pullien reunoille raesokeria tai väriraesokeria.

Kohota pullia vielä noin 30 minuutin ajan lämpimässä paikassa.

Paista 210-asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia kauniin värisiksi.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Tuoreimmat aiheesta

Pullat