Hedelmäaakkospullat
Nämä herkut leivotaan kätevästä valmispullataikinasta. Koska kyseessä on hiivataikina, pakastepullataikina on sulatettava ja kohotettava uunipellillä – levyt erilleen levitettynä leivinliinan alla. Karkkipullat maistuvat myös perheen pienimmille.
16 kpl
- 1 pkt Myllyn Paras Pullataikinaa (1 kg, pakaste)
- 1 muna
- 1 pss hedelmäaakkoskarkkeja (200 g)
- 1 dl raesokeria tai väriraesokeria
Valmistusohje
Jaa hieman sulaneet taikinalevyt kahtia. Nosta taikinaneliöt uunipellille leivinpaperin päälle väljästi.
Anna levyneliöiden kohota kaksinkertaisiksi paksuudeltaan leivinliinalla peitettyinä lämpimässä paikassa, esimerkiksi 40-asteisen uunin keskitasolla tai keittiöaltaan päällä, johon on laskettu kuumaa vettä.
Voitele neliöt munalla. Laita pullaneliöiden päälle hedelmäaakkosia haluamaasi kuvioon. Voit vielä ripotella pullien reunoille raesokeria tai väriraesokeria.
Kohota pullia vielä noin 30 minuutin ajan lämpimässä paikassa.
Paista 210-asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia kauniin värisiksi.
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka