Sämpyläpuustit
Välillä on mukava leipoa itse sämpylöitä ja saada vaihtelua leipävalikoimaan. Tässä reseptissä kohonnut kuiturikas sämpylätaikina on kaaviloitu levyksi, jolle levitetään tuorejuustoa ja porkkanaraastetta, jonka jälkeen levy kääritään rullaksi ja viipaloidaan.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
25-30 kpl
- 50 g hiivaa
- ½ l piimää (tai tuoremehua)
- 1-2 tl mineraalisuolaa
- 2-3 rkl juoksevaa hunajaa
- 1 dl Myllyn Paras Kuidukas Kolmen Viljan Leseseosta
- noin 11 dl Myllyn Paras Sämpyläjauhoja
- 50 g pehmeää voita tai margariinia
Täyte
- 1 rasia basilikalla maustettua tuorejuustoa (n. 200 g)
- noin 3 porkkanaa raasteena
- tuoretta basilikasilppua
Voiteluun
- hunajavettä
Valmistusohje
Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää suola, hunaja ja leseet. Alusta sämpyläjauhoilla hyväksi taikinaksi, lisää alustuksen välillä pehmeä rasva taikinaan. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa.
Kaaviloi taikina jauhotetulla pöydällä isoksi suorakaiteenmuotoiseksi levyksi (30 x 60 cm). Levitä levylle tuorejuustoa tasaisesti. Ripottele päälle porkkanaraastetta ja basilikasilppua. Kääri taikina rullalle ja leikkaa kolmioviipaleiksi kuten korvapuusteja tehtäessä. Painele puusteihin korvat.
Anna kohota hyvin uunipellillä leivinpaperin päällä. Voitele hunajavedellä. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 12-15 min kauniin ruskeiksi.
Vinkki: voit myös tehdä noin 3 cm:n levyisä viipaleita rullasta ja laitta ne kumolleen muffinivuokiin.
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka