Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kuminasämpyläruudut

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Leivo itse sämpylöitä, niin tiedät mitä syöt. Valmis sämpyläjauhoseos tuo varman hyvän koostumuksen sämpylöille helpolla. Kaada vain hyvin kohonnut taikina pellille, kohota jaa neliöiksi ja paista.

24-30 kpl

  • 50 g hiivaa
  • ½ l vettä
  • 1-2 tl suolaa
  • ¾ dl siirappia
  • 10 dl Myllyn Paras Sämpyläjauhoseosta
  • 1 rkl kuminaa
  • 50 g pehmeää voita tai margariinia

Päälle

  • kuminaa

Valmistusohje

Reseptin tarjoaa:

Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää suola, siirappi, kuminat ja alusta sämpyläjauhoilla löysäksi taikinaksi, lisää alustuksen välillä pehmeä rasva taikinaan. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa.

Sekoita kohonneesta taikinasta ilmakuplat pois. Kaada taikina voidellulle leivinpaperille uunipellille ja levitä se siihen tasaiseksi levyksi. Anna kohota hyvin peitettynä esim. leivinpaperilla.

Jaa kohonnut taikinalevy jauhotetulla veitsellä tai taikinapyörällä 7 x 7 neliöiksi. Voitele vedellä tai kananmunalla ja ripottele pinnalle kuminaa. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Tuoreimmat aiheesta

Sämpylät