Naudanpaistia ja kantarellikastiketta

Naudanpaistia kermakastikkeen kera, siinäpä vasta maukas sunnuntairuoka. Voit käyttää mitä tahansa sienimetsän antimia kastikkeeseen kantarellien sijaan. Yhtä hyvää saat suppilovahveroista tai sekasienistä.

4 annosta

  • 1 kg naudanpaistia
  • 1½ rkl voita tai margariinia
  • 1 tl suolaa
  • 1/4 tl valkopippuria
  • 1 laakerinlehti
  • 6 valkopippuria
  • 3-4 dl lihalientä
  • 200 g kantarelleja
  • 1 pieni sipuli
  • 2 rkl voita tai margariinia
  • 3 dl paistinlientä
  • 1 dl kuohukermaa
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • suolaa ja valkopippuria
  • 200 g sokeriherneitä

Valmistusohje

1. Paisti: Ruskista paisti hyvin joka puolelta, mausta suolalla ja pippurilla. Pistä paistolämpömittari paksuimpaan osaan, lisää laakerinlehti ja pippurit ja kaada päälle lihalientä. Paista kannen alla miedolla lämmöllä 1-1½ tuntia. 70-asteisena paisti on sisältä vaaleanpunainen, 75 asteisena läpikypsä. Lisää lihalientä paistamisen aikana, jottei paisti kuivu.

2. Kastike: Puhdista sienet ja kuori sipuli. Hienonna sipuli ja isoimmat siemenet. Kuullota sieniä ja sipulia voissa muutaman minuutin. Kiehauta paistinliemi kerman kanssa, saosta vesitilkkaan sekoitetuilla vehnäjauhoilla ja anna kiehua 3-4 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää sienet ja sipuli juuri ennen tarjoilua.

3. Puhdista sokeriherneet ja laita ne kiehuvaan, kevyesti suolattuun veteen. Keitä runsaan minuutin. Tarjoile paistin, keitettyjen perunoiden ja kantarellikastikkeen lisänä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.