Kokonaisena paistettua etuselkää
Tarjoa perinteiseen tapaan sunnuntaipaistia. Tosin se tarvitsee muutaman tunnin uunissa, mutta kun olet saanut sen sinne, se hoitaakin itse itsensä. Maukas perunagratiini sopii seuraksi.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Kahdeksalle
- 1,6 - 2 kg luutonta naudan etuselkää
- suolaa ja mustapippuria
Gratiini
- 1 kg perunoita viipaleina
- suolaa ja mustapippuria
- 60 g parmesaaniraastetta
- 3 dl kermaa
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 125 asteeseen. Hiero mausteet lihaan kauttaaltaan, työnnä lihamittari paistin paksuimpaan kohtaan ja laita paisti uunivuokaan. Aseta vuoka uuniin juuri keskitason alapuolelle. Paista, kunnes mittari näyttää 64-67 astetta. Se vie noin 4 tuntia.
2. Anna lihan levätä puoli tuntia foliossa. Viipaloi se sitten ohuelti.
3. Lado kerroksittain uunivuokaan perunaviipaleita, parmesaaniraastetta ja vähän suolaa. Kaada kerma päälle ja paista uunin keskitasolla noin 50 minuuttia, kunnes pinta on saanut väriä ja perunat ovat pehmeitä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku