Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kokonaisena paistettua etuselkää

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tarjoa perinteiseen tapaan sunnuntaipaistia. Tosin se tarvitsee muutaman tunnin uunissa, mutta kun olet saanut sen sinne, se hoitaakin itse itsensä. Maukas perunagratiini sopii seuraksi.

Kahdeksalle

  • 1,6 - 2 kg luutonta naudan etuselkää
  • suolaa ja mustapippuria

Gratiini

  • 1 kg perunoita viipaleina
  • suolaa ja mustapippuria
  • 60 g parmesaaniraastetta
  • 3 dl kermaa

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 125 asteeseen. Hiero mausteet lihaan kauttaaltaan, työnnä lihamittari paistin paksuimpaan kohtaan ja laita paisti uunivuokaan. Aseta vuoka uuniin juuri keskitason alapuolelle. Paista, kunnes mittari näyttää 64-67 astetta. Se vie noin 4 tuntia.

2. Anna lihan levätä puoli tuntia foliossa. Viipaloi se sitten ohuelti.

3. Lado kerroksittain uunivuokaan perunaviipaleita, parmesaaniraastetta ja vähän suolaa. Kaada kerma päälle ja paista uunin keskitasolla noin 50 minuuttia, kunnes pinta on saanut väriä ja perunat ovat pehmeitä.

Tuoreimmat aiheesta

Naudanpaisti