Viinissä keitetty lampaanpaisti

Lampaanpaistista on poistettava luut, jotta se mahtuu normaalikokoiseen pataan. Pyydä siis lihamyyjää poistamaan luut, jos et osaa tehdä sitä itse. Sido paisti paistolangalla mahdollisimman tasapaksuksi.

6-8 annosta

  • 1½ kg lampaanpaistia
  • 2 kg perunoita
  • 1 purjo
  • 1 sipuli
  • 300 g porkkanoita
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 1½ rkl kuivattua basilikaa
  • 10 kokonaista valkopippuria
  • 5 kokonaista neilikkaa
  • 2 laakerinlehteä
  • 1 pullo kuivaa valkoviiniä
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Pane paisti pataan ja peitä kylmällä vedellä. Kiehauta ja anna kiehua voimakkaasti 5-6 minuuttia. Kaada vesi pois ja huuhtele paisti puhtaaksi kylmällä vedellä.

2. Kuori perunat ja porkkanat ja leikkaa ne 3 sentin kuutioiksi. Puhdista ja suikaloi purjo. Kuori valkosipulinkynnet. Sekoita kaikki vihannekset ja nosta puolet padan pohjalle. Ripottele päälle puolet basilikasta, 2 tl suolaa ja hieman pippuria. Nosta paisti vihannesten päälle ja peitä lopuilla vihanneksilla. Mausta vielä basilikalla, pippurilla ja suolalla. Kuori sipuli ja pistele neilikat siihen. Lisää sipuli ja laakerinlehdet pataan.

3. Kaada päälle viini ja noin neljä desilitraa vettä. Kiehauta, pietä kannella ja hauduta miedolla lämmöllä tunti ja 40 minuuttia. Kaada pataan lisää viiniä tai vettä, jos se näyttää kiehuvan kuiviin. Nosta paisti leikkuulaudalle ja viipaloi se vasta pöydässä. Tarjoile vihannekset ja herkullinen keitinliemi lisukkeina.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!