Viinissä keitetty lampaanpaisti
Lampaanpaistista on poistettava luut, jotta se mahtuu normaalikokoiseen pataan. Pyydä siis lihamyyjää poistamaan luut, jos et osaa tehdä sitä itse. Sido paisti paistolangalla mahdollisimman tasapaksuksi.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
6-8 annosta
- 1½ kg lampaanpaistia
- 2 kg perunoita
- 1 purjo
- 1 sipuli
- 300 g porkkanoita
- 4 valkosipulinkynttä
- 1½ rkl kuivattua basilikaa
- 10 kokonaista valkopippuria
- 5 kokonaista neilikkaa
- 2 laakerinlehteä
- 1 pullo kuivaa valkoviiniä
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Pane paisti pataan ja peitä kylmällä vedellä. Kiehauta ja anna kiehua voimakkaasti 5-6 minuuttia. Kaada vesi pois ja huuhtele paisti puhtaaksi kylmällä vedellä.
2. Kuori perunat ja porkkanat ja leikkaa ne 3 sentin kuutioiksi. Puhdista ja suikaloi purjo. Kuori valkosipulinkynnet. Sekoita kaikki vihannekset ja nosta puolet padan pohjalle. Ripottele päälle puolet basilikasta, 2 tl suolaa ja hieman pippuria. Nosta paisti vihannesten päälle ja peitä lopuilla vihanneksilla. Mausta vielä basilikalla, pippurilla ja suolalla. Kuori sipuli ja pistele neilikat siihen. Lisää sipuli ja laakerinlehdet pataan.
3. Kaada päälle viini ja noin neljä desilitraa vettä. Kiehauta, pietä kannella ja hauduta miedolla lämmöllä tunti ja 40 minuuttia. Kaada pataan lisää viiniä tai vettä, jos se näyttää kiehuvan kuiviin. Nosta paisti leikkuulaudalle ja viipaloi se vasta pöydässä. Tarjoile vihannekset ja herkullinen keitinliemi lisukkeina.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka