1. Marenkipohjat: Kuumenna uuni 225 asteeseen. Vatkaa munanvalkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vaahdon pitää olla niin kiinteää, että se pysyy vatkauskulhossa, vaikka kulhon kääntää ylösalaisin. Kääntele varovasti joukkoon puolet sokerista ja muutama tippa etikkaa.
Lisää tämän jälkeen loppu sokeri varovasti käännellen. Levitä marenkiseos kahdeksi pyöreäksi levyksi leivinpaperilla peitetylle uunipellille ja työnnä pelti uuniin. Katkaise lämpö kahden minuutin kuluttua ja jätä marenki uuniin, kunnes uuni on jäähtynyt.
3. Huuhtele mansikat ja poista kannat. Ota kauneimmat mansikat sivuun koristelua varten ja puolita ne. Soseuta loput mansikat haarukalla. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita mansikkasose vaahtoon.
4. Levitä juuri ennen tarjoilua mansikkakerma marenkipohjille ja nosta ne päällekkäin. Koristele mansikanpuolikkailla ja tarjoile heti. Marenki pehmenee nopeasti ja sitkistyy, jos se joutuu odottelemaan pitkään syömistä.