Pavlova
Tämä kermalla ja hedelmillä täytetty helppo marenkikakku on kotoisin Australiasta, jossa on suosittu jälkiruoka. Kakkupohjan voit valmistaa etukäteen ja täyttää sen hetkeä ennen tarjoilua kermavaahdolla ja hedelmillä tai tuoreilla marjoilla.
8 annosta
- 4 munanvalkuaista
- 2 tl viinietikkaa
- 2½ dl tomusokeria
- 2 tl maissijauhoja
- 2 tl vaniljasokeria
- voita vuoan voiteluun
Täyte
- hedelmäviipaleita tai marjoja
- kermavaahtoa
Valmistusohje
1. Marenkipohja: Kuumenna uuni noin 110 asteeseen. Vatkaa valkuaiset ja viinietikka kovaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään sokeri, maissijauhot ja vaniljasokeri. Lisää seos valkuaisvaahdon joukkoon pienissä erissä koko ajan vatkaten, kunnes taikina on paksua ja kiiltävää.
Kostuta leivinpaperi ja pane se pyöreän kakkuvuoan (halkaisija noin 20 cm) pohjalle. Voitele vuoan reunat. Kaada marenkitaikina vuokaan ja levitä niin, että keskelle jää syvennys täytettä varten. Paista uunissa noin 1,5 tuntia tai kunnes marenki on kullankeltaista. Sammuta uuni ja anna kakkupohjan jäähtyä rauhassa.
2. Kumoa kakkupohja vadille ja irrota leivinpaperi. Kumoa oikein päin tarjoiluvadille.
3. Täytä kermavaahdolla ja koristele hedelmillä tai marjoilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku