Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Marian palapaisti

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä on Davidin siskon Marian lempiresepti. Hänestä on miellyttävää, että sen tekemiseen tarvitaan vain vähän vaivaa ja yksi pata. Tuloksena on klassinen, ihana toscanalainen muhennos.

4 hengelle

  • 3 porkkanaa, hyvin pilkottuna
  • 2 selleriä hyvin pilkottuna
  • 1 sipuli, hyvin pilkottuna
  • 1 iso peruna, kuorittuna, leikattuna isoiksi paloiksi
  • n. 900g paistettua lihaa, paloiksi leikattuna
  • 1/2 oliiviöljyä
  • 3 kuppia punaviiniä
  • 1/2 kuppia tomaattisosetta
  • suolaa ja tuoretta pippuria maustamiseen

Tee näin

    Valmistusohje

    - Lämmitä oliiviöljy isossa muhennospadassa ja paista lihaa muutaman minuutin ajan. Mausta suolalla ja pippurilla.

    - Ota liha padasta ja lisää porkkanat, sellerit ja sipulit. Paista 2 minuuttia, tai kunnes kasviksista tulee pehmeitä.

    - Lisää 1 kuppi punaviiniä ja anna hautua.

    - Lisää perunat pataan ja mausta suolalla ja pippurilla.

    - Laita lihat takaisin pataan ja lisää tomaattisose ja jäljelle jäänyt viini.

    - Anna kiehahtaa ja alenna lämpöä. Hauduta 1/2 - 1 tunnin ajan.

    Tuoreimmat aiheesta

    Palapaisti