Marian palapaisti
Tämä on Davidin siskon Marian lempiresepti. Hänestä on miellyttävää, että sen tekemiseen tarvitaan vain vähän vaivaa ja yksi pata. Tuloksena on klassinen, ihana toscanalainen muhennos.
4 hengelle
- 3 porkkanaa, hyvin pilkottuna
- 2 selleriä hyvin pilkottuna
- 1 sipuli, hyvin pilkottuna
- 1 iso peruna, kuorittuna, leikattuna isoiksi paloiksi
- n. 900g paistettua lihaa, paloiksi leikattuna
- 1/2 oliiviöljyä
- 3 kuppia punaviiniä
- 1/2 kuppia tomaattisosetta
- suolaa ja tuoretta pippuria maustamiseen
Tee näin
Valmistusohje
- Lämmitä oliiviöljy isossa muhennospadassa ja paista lihaa muutaman minuutin ajan. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Ota liha padasta ja lisää porkkanat, sellerit ja sipulit. Paista 2 minuuttia, tai kunnes kasviksista tulee pehmeitä.
- Lisää 1 kuppi punaviiniä ja anna hautua.
- Lisää perunat pataan ja mausta suolalla ja pippurilla.
- Laita lihat takaisin pataan ja lisää tomaattisose ja jäljelle jäänyt viini.
- Anna kiehahtaa ja alenna lämpöä. Hauduta 1/2 - 1 tunnin ajan.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Kurpitsapiirakka
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti