Tsekkiläinen vasikkahöystö

Kolmannella Avenuella, New Yorkin Manhattanilla, sijaitsi kauan sitten pienenpieni, tsekkiläinen ravintola, jossa vanha pariskunta valmisti toinen toistaan upeampia ruokia. Käytä vasikan selkää, rintaa tai lapaa. Tarjoile pastan, nuudelien tai riisin kera.

Neljälle

  • 800 g vasikanlihaa: selkää, rintaa tai lapaa
  • 200 g tuoreita herkkusieniä
  • ½ l lihalientä
  • 1 ½ rkl kuminaa
  • 1 iso keltasipuli
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 2 rkl voita

Tarjoiluun

  • 4 annosta keitettyä tagliatellea

Valmistusohje

1. Leikkaa liha kahden sentin kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipuli. Puhdista ja viipaloi herkkusienet. Sulata voi padassa keskilämmöllä. Lisää sipuli ja paista pehmeäksi muutama minuutti ilman että se ruskistuu. Lisää sienet ja paista vielä muutama minuutti.

2. Lisää lihat ja kääntele paloja muutama minuutti niin, että kuutiot ruskistuvat joka puolelta. Lisää kumina ja sekoita. Laita kansi päälle ja anna kiehua hiljalleen 10 minuuttia välillä sekoittaen. Puuteroi päälle vehnäjauhot ja sekoita.

3. Kaada liemi pataan ja mausta pippurilla. Suolaa vasta, kun olet maistanut, kuinka suolainen ruoasta tulee lihaliemen ansiosta. Anna kiehua hiljalleen miedolla lämmöllä 1 tunti. Mausta vielä vastajauhetulla pippurilla ja tarvittaessa suolalla ennen tarjoilua.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.