Suklaisa palapaisti
Spezzatino di manzo al cioccolato, suklaata ja lihaa. Yllätä vieraasi makunystyjä hyväilevällä elämyksellä!
4 hengelle
- 5 rkl neitsytoliiviöljyä
- 115 g savupekonia, kuutioina
- jauhoja ripottelemiseen
- 900 g naudan paistinlihaa, kuutioina
- suolaa
- 4 lehteä tuoretta salviaa
- 3 oksaa tuoretta timjamia
- 240 ml sherryä
- 940 ml kasvislientä
- 450 g tummaa suklaata kuutioina (vähintään 70 % kaakaota)
Tee näin
Valmistusohje
- Kuumennä öljy pannulla.
- Lisää pekoni ja paista kunnes rasva on sulanut.
- Ripottele lihan päälle vehnäjauhoja, ravistele ylimääräiset pois ja lisää lihat pannulle.
- Ruskista lihat joka puolelta samalla sekoittaen.
- Lisää suola, salvia ja timjami (ilman vartta).
- Lisää sherry, sekoita. Kun sherry on osaksi haihtunut, lisää muutama kauhallinen kasvislientä ja anna keittyä kasaan.
- Jatka sekoittamista ja lisää suklaa. Kun suklaa on sulanut, lisää muutama kauhallinen lisää kasvislientä.
- Anna keittyä keskilämmöllä noin tunnin, välillä lisäten kasvislientä (mikäli tarpeen).
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Kurpitsapiirakka
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti