Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Suklaisa palapaisti

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Spezzatino di manzo al cioccolato, suklaata ja lihaa. Yllätä vieraasi makunystyjä hyväilevällä elämyksellä!

4 hengelle

  • 5 rkl neitsytoliiviöljyä
  • 115 g savupekonia, kuutioina
  • jauhoja ripottelemiseen
  • 900 g naudan paistinlihaa, kuutioina
  • suolaa
  • 4 lehteä tuoretta salviaa
  • 3 oksaa tuoretta timjamia
  • 240 ml sherryä
  • 940 ml kasvislientä
  • 450 g tummaa suklaata kuutioina (vähintään 70 % kaakaota)

Tee näin

    Valmistusohje

    - Kuumennä öljy pannulla.

    - Lisää pekoni ja paista kunnes rasva on sulanut.

    - Ripottele lihan päälle vehnäjauhoja, ravistele ylimääräiset pois ja lisää lihat pannulle.

    - Ruskista lihat joka puolelta samalla sekoittaen.

    - Lisää suola, salvia ja timjami (ilman vartta).

    - Lisää sherry, sekoita. Kun sherry on osaksi haihtunut, lisää muutama kauhallinen kasvislientä ja anna keittyä kasaan.

    - Jatka sekoittamista ja lisää suklaa. Kun suklaa on sulanut, lisää muutama kauhallinen lisää kasvislientä.

    - Anna keittyä keskilämmöllä noin tunnin, välillä lisäten kasvislientä (mikäli tarpeen).

    Tuoreimmat aiheesta

    Palapaisti