Tomaattinen possupata

Miltä maistuisi espanjalainen vahva lihapata? Se sisältää sekä lihaa, makkaraa että vihanneksia. Espanjalaiseen tapaan pata tarjoiltaisiin rasvakeitettyjen perunoiden eli ranskisten kera, mutta meillä varmasti keitetty peruna tai riisi käyvät yhtä hyvin.

Neljälle

  • 800 g sianlihaa patapaloina
  • 1 sipuli
  • 2 dl oliiviöljyä
  • suolaa ja mustapippuria
  • 3 dl kuivaa valkoviiniä
  • 2 purkkia tomaattimurskaa
  • 1 chorizo-makkara
  • 1 tl hienonnettu pimento (chili)
  • 150 g herneitä

Valmistusohje

1. Silppua sipuli ja kuullota se öljyssä padassa. Lisää liha, kääntele ja kaada päälle tomaattimurskat. Kuumenna kiehuvaksi ja mausta suolalla ja pippurilla. Keitä pataa kannella peitettynä miedolla lämmöllä noin tunti.

2. Lisää viini ja keitä ilman kantta, niin että viini imeytyy. Leikkaa chorizon viipaleiksi ja lisää yhdessä pimentosilpun kanssa. Keitä vielä 15-20 minuuttia.

3. Kun 5 minuuttia keittoaikaa on jäljellä, on herneiden lisäämisen aika. Tarjoile pata keitettyjen perunoiden tai riisin kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!