Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Tomaattinen possupata

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Miltä maistuisi espanjalainen vahva lihapata? Se sisältää sekä lihaa, makkaraa että vihanneksia. Espanjalaiseen tapaan pata tarjoiltaisiin rasvakeitettyjen perunoiden eli ranskisten kera, mutta meillä varmasti keitetty peruna tai riisi käyvät yhtä hyvin.

Neljälle

  • 800 g sianlihaa patapaloina
  • 1 sipuli
  • 2 dl oliiviöljyä
  • suolaa ja mustapippuria
  • 3 dl kuivaa valkoviiniä
  • 2 purkkia tomaattimurskaa
  • 1 chorizo-makkara
  • 1 tl hienonnettu pimento (chili)
  • 150 g herneitä

Valmistusohje

1. Silppua sipuli ja kuullota se öljyssä padassa. Lisää liha, kääntele ja kaada päälle tomaattimurskat. Kuumenna kiehuvaksi ja mausta suolalla ja pippurilla. Keitä pataa kannella peitettynä miedolla lämmöllä noin tunti.

2. Lisää viini ja keitä ilman kantta, niin että viini imeytyy. Leikkaa chorizon viipaleiksi ja lisää yhdessä pimentosilpun kanssa. Keitä vielä 15-20 minuuttia.

3. Kun 5 minuuttia keittoaikaa on jäljellä, on herneiden lisäämisen aika. Tarjoile pata keitettyjen perunoiden tai riisin kanssa.

Tuoreimmat aiheesta

Porsaanlihapata