Tomaattinen possupata
Miltä maistuisi espanjalainen vahva lihapata? Se sisältää sekä lihaa, makkaraa että vihanneksia. Espanjalaiseen tapaan pata tarjoiltaisiin rasvakeitettyjen perunoiden eli ranskisten kera, mutta meillä varmasti keitetty peruna tai riisi käyvät yhtä hyvin.
Neljälle
- 800 g sianlihaa patapaloina
- 1 sipuli
- 2 dl oliiviöljyä
- suolaa ja mustapippuria
- 3 dl kuivaa valkoviiniä
- 2 purkkia tomaattimurskaa
- 1 chorizo-makkara
- 1 tl hienonnettu pimento (chili)
- 150 g herneitä
Valmistusohje
1. Silppua sipuli ja kuullota se öljyssä padassa. Lisää liha, kääntele ja kaada päälle tomaattimurskat. Kuumenna kiehuvaksi ja mausta suolalla ja pippurilla. Keitä pataa kannella peitettynä miedolla lämmöllä noin tunti.
2. Lisää viini ja keitä ilman kantta, niin että viini imeytyy. Leikkaa chorizon viipaleiksi ja lisää yhdessä pimentosilpun kanssa. Keitä vielä 15-20 minuuttia.
3. Kun 5 minuuttia keittoaikaa on jäljellä, on herneiden lisäämisen aika. Tarjoile pata keitettyjen perunoiden tai riisin kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku