Paistettu riisi
Paistettu riisi tehdään kylmästä keitetystä riisistä. Jos sinulla sattuu olemaan kanan tai lihan tähteitä, voit käyttää niitä kätevästi tähän ruokaan. Sitten vain mukaan hieman katkarapuja ja täydellinen ruoka on valmis.
- Ruokavalio: Laktoositon
2 annosta
- 2 dl keitettyä kylmää riisiä
- 1 iso sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 rkl sambal oelek -maustekastiketta
- 2 rkl soijaa
- 1 kananmuna
- 2 rkl oliiviöljyä
- 200 g kanaa tai kinkkua
- 100 g kuorittuja katkarapuja
- sitruunanlohkoja
Valmistusohje
1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Leikkaa liha pieniksi paloiksi. Kuori katkaravut. Vatkaa kananmuna ja sekoita siihen soija ja sambal oelek.
2. Kuumenna öljy paksupohjaisessa padassa, paistinpannussa tai wokissa. Lisää joukkoon sipuli ja valkosipuli. Kuullota kasviksia muutaman minuutin ajan, mutta varo, ettei niistä tule läpipaistuneita.
3. Sekoita sipuleiden joukkoon lihat ja katkaravut ja sitten riisi. Sekoita hyvin ja anna kuullottua muutaman minuutin ajan, jotta riisi ehtii lämmetä. Sekoita sitten joukkoon munaseos ja jatka sekoittamista, kunnes munaseos on jähmettynyt suikalemaisesti. Tarjoa sitruunalohkojen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"