Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Skoonelainen palapaisti

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Oikean skoonelaisen säväyksen kalopsiin eli palapaistiin saa käyttämällä yksinomaan maustepippuria ja lisäämällä laakerinlehtien määrän kolmeen. Oikeaoppiset lisäkkeet ovat etikkapunajuuret ja kuoriperunat.

4 hengelle

  • 1 - 1 1/2 kg häränlihaa
  • voita paistamiseen
  • 3 sipulia
  • 2 porkkanaa
  • 2 rkl vehnäjauhoa
  • 8 maustepippuria
  • 1 rkl valkopippureita kokonaisina + jauhettuna
  • suolaa
  • 1 laakerinlehti
  • 1 lihaliemikuutio

Tarjoiluun

  • etikkapunajuuria
  • keitettyjä kuoriperunoita

Valmistusohje

1. Leikkaa liha suurehkoiksi kuutioiksi. Kuumenna valurautapadassa voita ja ruskista lihat kauttaaltaan useassa erässä. Laita paistetut lihaerät kulhoon odottamaan.

2. Kuori ja paloittele sipulit ja porkkanat isoiksi paloiksi ja ruskista nekin padassa. Sirottele jauhot pataan sekoitellen ja anna rasvan imeytyä jauhoihin. Nosta lihapalat takaisin pataan.

3. Kaada päälle vettä, niin että lihat miltei peittyvät ja sekoittele pohjia myöten, jotta saat jauhot sekoittumaan liemeen. Lisää pippurit ja lihaliemikuutio. Hauduta hiljaa poreillen kannen alla noin 2 tuntia. Lisää tarvittaessa suolaa ja hienonnettua pippuria. Tarjoile höyryävien perunoiden ja viileiden etikkapunajuurten kera, maustekurkutkin sopivat oheen.

Tuoreimmat aiheesta

Palapaisti