Marinoidut marjat mascarponejuustolla
Suussa sulava tuorejuusto kruunaa ihanan jälkiruoan. Herkullista viikonloppua!
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Ainekset
- 1 l marjoja (herukoita, vadelmia, mansikoita, mustikoita)
- 1 rkl sambuca-likööriä
- mustapippuria myllystä
- 2 rkl ohueksi silputtua tuoretta minttua
- 1 appelsiinin mehu
- ripaus sokeria
Vaahdotettu juusto
- 250 g Mascarponejuustoa
- 1 dl kermaa
- 1 limen tai sitruunan mehua ja raastettu kuori
- puolikkaan tuoreen vaniljatangon sisus
- 2 rkl sokeria
- (halutessasi voit maustaa vaahdon konjakilla, appelsiiniliköörillä tms.)
Valmistusohje
Marjat: Puhdista marjat ja leikkaa isot marjat puoliksi. Sekoita marjat liköörin, mintun lehtien, appelsiinimehun, sokerin ja pippurin kanssa. Anna marinoitua kylmässä tunnin verran.
Juusto: Sekoita mascarponejuustoon sokeri, vanilja, limemehu ja raastettu kuori. Lisää kerma sekaan ohuena nauha varovasti sekoittaen. Tarkista maku.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku