Mansikoita Romanoff

Tässä reseptissä ei kermaa säästellä. Sitruunamelissasta saa annokselle kruunun.

Ainekset

  • ½ l mansikoita
  • 2 cl sitruslikööriä
  • 3 rkl sokeria
  • 1 appelsiini
  • 1 prk kermaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • sitruunamelissaa

Valmistusohje

Halkaise mansikat ja marinoi ne sokerilla, sitrusliköörillä, appelsiinin mehulla ja appelsiinin kuoriraasteella. Anna maustua puolesta tunnista ylöspäin.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta se vaniljasokerilla ja appelsiinin kuoriraasteella. Tee annokset laseihin, rakentamalla ne kerroksittain.

Koristele lopuksi palasella appelsiininkuorta ja melissanlehdellä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.