Mansikoita Romanoff
Tässä reseptissä ei kermaa säästellä. Sitruunamelissasta saa annokselle kruunun.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Ainekset
- ½ l mansikoita
- 2 cl sitruslikööriä
- 3 rkl sokeria
- 1 appelsiini
- 1 prk kermaa
- 1 tl vaniljasokeria
- sitruunamelissaa
Valmistusohje
Halkaise mansikat ja marinoi ne sokerilla, sitrusliköörillä, appelsiinin mehulla ja appelsiinin kuoriraasteella. Anna maustua puolesta tunnista ylöspäin.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta se vaniljasokerilla ja appelsiinin kuoriraasteella. Tee annokset laseihin, rakentamalla ne kerroksittain.
Koristele lopuksi palasella appelsiininkuorta ja melissanlehdellä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku