Marjat marinaadissa

Marinoitu marjasalaatti on helppo mutta juhlava jälkiruoka. Koristele salaatti lopuksi kirjomintulla ja kukilla.

Ainekset

  • mansikoita
  • vadelmia
  • herukoita

Sokeriliemi

  • vaniljatanko
  • kanelitanko
  • sitruunan kuorta
  • sokeria
  • tähtianis
  • vettä

Päälle

  • 2 dl kuohukermaa
  • 2–3 tl hunajaa
  • kirjominttua
  • koristekukkia

Valmistusohje

mansikoita

Keitä sitruunankuoren palaa, sokeria, tähtianista sekä vanilja- ja kanelitankoa vedessä noin 15–20 min. Vaahdota kerma ja lisää joukkoon 2–3 reilua teelusikallista hunajaa.

Sekoita marjojen joukkoon hiukan sokerilientä ja kaada kippoon esille.

Asettele marjojen päälle hunajaista kermavaahtoa ja koristele kirjomintulla ja kukilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.