Marjat marinaadissa
Marinoitu marjasalaatti on helppo mutta juhlava jälkiruoka. Koristele salaatti lopuksi kirjomintulla ja kukilla.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Ainekset
- mansikoita
- vadelmia
- herukoita
Sokeriliemi
- vaniljatanko
- kanelitanko
- sitruunan kuorta
- sokeria
- tähtianis
- vettä
Päälle
- 2 dl kuohukermaa
- 2–3 tl hunajaa
- kirjominttua
- koristekukkia
Valmistusohje
mansikoita
Keitä sitruunankuoren palaa, sokeria, tähtianista sekä vanilja- ja kanelitankoa vedessä noin 15–20 min. Vaahdota kerma ja lisää joukkoon 2–3 reilua teelusikallista hunajaa.
Sekoita marjojen joukkoon hiukan sokerilientä ja kaada kippoon esille.
Asettele marjojen päälle hunajaista kermavaahtoa ja koristele kirjomintulla ja kukilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku