Sesongin marjat ja melonipallot
On vain yksi sääntö, kuinka päätät millaisena yhdistelmänä tarjoat jälkiruoaksi marjoja ja hedelmiä: valitse niitä, joista itse pidät eniten! Asettele ne niin, että saat myös silmäniloa. Limettimarinoidut melonipallot tekevät erityisvaikutuksen.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Neljälle
- 1 kypsä meloni
- 2 appelsiinia
- 2 ½ dl vadelmia
- 2 ½ dl mansikoita
- 1 dl mustikoita
- 4 ananaskirsikkaa
Limettimarinadi
- 1 limetti
- ½ dl kuivaa valkoviiniä
- 2 rkl sokeria
- 2 rkl vettä
Koristeeksi
- tomusokeria
- sitruunamelissaa
Valmistusohje
1. Keitä 2 rkl sokeria ja 2 rkl vettä sokeriliemeksi. Pese limetti, suikaloi sen kuori ja purista mehu. Sekoita viini, sokeriliemi, limettimehu ja -suikaleet marinadiksi.
2. Halkaise meloni, kaavi siemenet lusikalla. Ota palloraudalla palloja melonista. Laita melonipallot kulhoon, kaada päälle marinadi ja pane jääkaappiin tunniksi. Leikkaa appelsiinista päät ja kuori se niin, että kaikki valkoinen lähtee kuorien mukana. Leikkaa viipaleet kalvottomiksi terävällä veitsellä.
3. Asettele hedelmät, marjat ja melonipallot kauniisti jälkiruokalautasille. Koristele sitruunamelissalla ja puuteroi annokset tomusokerilla juuri ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku