Sesongin marjat ja melonipallot

On vain yksi sääntö, kuinka päätät millaisena yhdistelmänä tarjoat jälkiruoaksi marjoja ja hedelmiä: valitse niitä, joista itse pidät eniten! Asettele ne niin, että saat myös silmäniloa. Limettimarinoidut melonipallot tekevät erityisvaikutuksen.

Neljälle

  • 1 kypsä meloni
  • 2 appelsiinia
  • 2 ½ dl vadelmia
  • 2 ½ dl mansikoita
  • 1 dl mustikoita
  • 4 ananaskirsikkaa

Limettimarinadi

  • 1 limetti
  • ½ dl kuivaa valkoviiniä
  • 2 rkl sokeria
  • 2 rkl vettä

Koristeeksi

  • tomusokeria
  • sitruunamelissaa

Valmistusohje

1. Keitä 2 rkl sokeria ja 2 rkl vettä sokeriliemeksi. Pese limetti, suikaloi sen kuori ja purista mehu. Sekoita viini, sokeriliemi, limettimehu ja -suikaleet marinadiksi.

2. Halkaise meloni, kaavi siemenet lusikalla. Ota palloraudalla palloja melonista. Laita melonipallot kulhoon, kaada päälle marinadi ja pane jääkaappiin tunniksi. Leikkaa appelsiinista päät ja kuori se niin, että kaikki valkoinen lähtee kuorien mukana. Leikkaa viipaleet kalvottomiksi terävällä veitsellä.

3. Asettele hedelmät, marjat ja melonipallot kauniisti jälkiruokalautasille. Koristele sitruunamelissalla ja puuteroi annokset tomusokerilla juuri ennen tarjoilua.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.