Marinoitu marjasalaatti
Markus valmistaa helppoa mutta juhlavaa jälkiruokaa, marinoitua marjasalaattia.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Ainekset
- mansikoita
- vadelmia
- herukoita
Sokeriliemi
- vaniljatanko
- kanelitanko
- sitruunan kuorta
- sokeria
- tähtianis
- vettä
Päälle
- 2 dl kuohukermaa
- 2–3 tl hunajaa
- kirjominttua
- koristekukkia
Valmistusohje
Keitä sitruunankuoren palaa, sokeria, tähtianista sekä vanilja- ja kanelitankoa vedessä noin 15–20 min. Vaahdota kerma ja lisää joukkoon 2–3 reilua teelusikallista hunajaa. Sekoita marjojen joukkoon hiukan sokerilientä ja kaada kippoon esille. Asettele marjojen päälle hunajaista kermavaahtoa ja koristele kirjomintulla ja kukilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku