Marinoitu marjasalaatti

Markus valmistaa helppoa mutta juhlavaa jälkiruokaa, marinoitua marjasalaattia.

Ainekset

  • mansikoita
  • vadelmia
  • herukoita

Sokeriliemi

  • vaniljatanko
  • kanelitanko
  • sitruunan kuorta
  • sokeria
  • tähtianis
  • vettä

Päälle

  • 2 dl kuohukermaa
  • 2–3 tl hunajaa
  • kirjominttua
  • koristekukkia

Valmistusohje

Keitä sitruunankuoren palaa, sokeria, tähtianista sekä vanilja- ja kanelitankoa vedessä noin 15–20 min. Vaahdota kerma ja lisää joukkoon 2–3 reilua teelusikallista hunajaa. Sekoita marjojen joukkoon hiukan sokerilientä ja kaada kippoon esille. Asettele marjojen päälle hunajaista kermavaahtoa ja koristele kirjomintulla ja kukilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!