Marinoidut grillatut kesäkurpitsat ja munakoisot

27.8.2014. Säilö syksyn maut talteen! Kokeile Teresa Välimäen reseptejä. Reseptit kirjasta Purkissa! Makuja arkeen, juhlaan ja lahjaksi (Teresa Välimäki, Johanna Lindholm ja Laura Riihelä, WSOY 2013)

Ainekset

  • 1 keskikokoinen munakoiso
  • 1 keskikokoinen kesäkurpitsa

Marinadi

  • 1 vihreä chili
  • 2 rkl hunajaa
  • 1,25 dl punaviinietikkaa
  • 2,5 dl rypsiöljyä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • nippu tuoretta minttua hienonnettuna
  • Lisäksi: Puhdas n. 1 l vetoinen purkki

Valmistusohje

Viipaloi munakoiso ja kesäkurpitsa noin 0,5 cm paksuisiksi viipaleiksi. Sivele viipaleiden pinnat kevyesti oliiviöljyllä ja grillaa molemmin puolin, niin että pinnat saavat väriä.

Valmista marinadi. Poista chilipalosta siemenet ja hienonna palko. Vispilöi hunaja etikan joukkoon pienellä vispilällä tai haarukalla. Lisää öljyä vähitellen koko ajan vispilöiden niin, että kastike sakeutuu. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Lisää kastikkeen joukkoon hienonnettu chili sekä minttu.

Lado purkkiin kerroksittain grillattuja munakoiso- ja kesäkurpitsaviipaleita sekä marinointikastiketta. Anna maustua tunnin verran tai yön yli. Säilytä jääkaapissa.

Marinoidut kesäkurpitsat ja munakoisot säilyvät hyvinä 1-2 viikkoa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.