Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Marinoidut grillatut kesäkurpitsat ja munakoisot

Julkaistu 27.08.2014 07:18

27.8.2014. Säilö syksyn maut talteen! Kokeile Teresa Välimäen reseptejä. Reseptit kirjasta Purkissa! Makuja arkeen, juhlaan ja lahjaksi (Teresa Välimäki, Johanna Lindholm ja Laura Riihelä, WSOY 2013)

Ainekset

  • 1 keskikokoinen munakoiso
  • 1 keskikokoinen kesäkurpitsa

Marinadi

  • 1 vihreä chili
  • 2 rkl hunajaa
  • 1,25 dl punaviinietikkaa
  • 2,5 dl rypsiöljyä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • nippu tuoretta minttua hienonnettuna
  • Lisäksi: Puhdas n. 1 l vetoinen purkki

Valmistusohje

Viipaloi munakoiso ja kesäkurpitsa noin 0,5 cm paksuisiksi viipaleiksi. Sivele viipaleiden pinnat kevyesti oliiviöljyllä ja grillaa molemmin puolin, niin että pinnat saavat väriä.

Valmista marinadi. Poista chilipalosta siemenet ja hienonna palko. Vispilöi hunaja etikan joukkoon pienellä vispilällä tai haarukalla. Lisää öljyä vähitellen koko ajan vispilöiden niin, että kastike sakeutuu. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Lisää kastikkeen joukkoon hienonnettu chili sekä minttu.

Lado purkkiin kerroksittain grillattuja munakoiso- ja kesäkurpitsaviipaleita sekä marinointikastiketta. Anna maustua tunnin verran tai yön yli. Säilytä jääkaapissa.

Marinoidut kesäkurpitsat ja munakoisot säilyvät hyvinä 1-2 viikkoa.

Tuoreimmat aiheesta

Kasvislisuke