Vihreät tomaatit
Mausteliemi antaa vihreille tomaateille maukkaan vivahteen.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Ainekset
- 1 kg vihreitä tomaatteja
- 1 l vettä
- 1 rkl suolaa
Mausteliemi
- 3 dl Rajamäen Väkiviinaetikkaa
- 6 dl vettä
- 3 dl sokeria
- 1 kanelitanko
- 10 kokonaista neilikkaa
- pala muskottikukkaa
Valmistusohje
Pese tomaatit ja pistele niihin reikiä neulalla, etteivät kuoret irtoa keitettäessä. Keitä tomaatit suolavedessä puolikypsiksi ja kaada keitinvesi pois. Kuumenna mausteliemi kiehuvaksi ja lisää esikeitetyt tomaatit liemeen. Keitä tomaatit melkein kypsiksi ja nostele ne reikäkauhalla lasitölkkeihin. Kaada liemi tomaattien päälle ja tarkista, että liemi peittää tomaatit. Säilytyslämpötila alle +10C.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka