Uunissa paistettuja vihanneksia ja paahdettuja pinjansiemeniä
Satoaikoina ei ole parempaa tapaa valmistaa vihanneksia kuin paistaa ne uunissa. Tee paljon yhdellä kertaa, voit tuplata reseptin määrät.
- Ruokavalio: Kasvisruoka, Kevyt, Laktoositon, Gluteeniton, Kananmunaton
Neljälle
- 1 munakoiso
- 1 tl suolaa
- 1 kesäkurpitsa
- 1 ½ paprikaa, mielellään erivärisinä
- 1 punasipuli
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 tl hiutalesuolaa
- 2 maustemittaa rouhittua mustapippuria
- 1 tl kuivattua rosmariinia
- 1 rkl paahdettuja pinjansiemeniä
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Paloittele munakoiso, ripottele päälle suolaa ja anna levätä 10 minuuttia. Huuhdo palat ja kuivaa ne tarkoin. Paloittele kesäkurpitsa, paprika ja sipuli pienemmiksi paloiksi.
2. Voitele uuninkestävä vuoka ja laita vihannekset vuokaan. Pirskottele päälle oliiviöljyä ja ripottele päälle suolaa, pippuria ja rosmariinia. Paista uunissa 15 minuuttia tai kunnes kaikki vihannekset ovat pehmenneet.
3. Paahda pinjansiemenet kuivassa, kuumassa pannussa, ripottele ne vihannesten päälle ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa