Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Uunissa paistettuja vihanneksia ja paahdettuja pinjansiemeniä

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Satoaikoina ei ole parempaa tapaa valmistaa vihanneksia kuin paistaa ne uunissa. Tee paljon yhdellä kertaa, voit tuplata reseptin määrät.

Neljälle

  • 1 munakoiso
  • 1 tl suolaa
  • 1 kesäkurpitsa
  • 1 ½ paprikaa, mielellään erivärisinä
  • 1 punasipuli
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl hiutalesuolaa
  • 2 maustemittaa rouhittua mustapippuria
  • 1 tl kuivattua rosmariinia
  • 1 rkl paahdettuja pinjansiemeniä

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Paloittele munakoiso, ripottele päälle suolaa ja anna levätä 10 minuuttia. Huuhdo palat ja kuivaa ne tarkoin. Paloittele kesäkurpitsa, paprika ja sipuli pienemmiksi paloiksi.

2. Voitele uuninkestävä vuoka ja laita vihannekset vuokaan. Pirskottele päälle oliiviöljyä ja ripottele päälle suolaa, pippuria ja rosmariinia. Paista uunissa 15 minuuttia tai kunnes kaikki vihannekset ovat pehmenneet.

3. Paahda pinjansiemenet kuivassa, kuumassa pannussa, ripottele ne vihannesten päälle ennen tarjoilua.

Tuoreimmat aiheesta

Uunijuurekset