Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Marinoidut sipulisilakat

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Todella maukas silakkaruoka, jota syö mielellään kesäaikaan uusien perunoiden kanssa.

1 satsiin

  • 2 ½ kg perkaamattomia silakoita
  • 2 ½ dl etikkaa
  • 7 dl vettä

Mausteseos

  • ½ dl suolaa
  • 2 dl sokeria
  • 1 rkl murskattuja maustepippureita
  • 1 rkl murskattuja valkopippureita
  • 2 keltasipulia, ohuina viipaleina

Valmistusohje

1. Perkaa silakat mutta jätä selkäruoto paikoilleen. Sekoita etikkaliemi. Laita silakat kulhoon, kaada liemi päälle ja laita kylmään 15 tunniksi.

2. Nosta kalat liemestä ja valuta. Sekoita mausteseos. Laita kalat selkäpuoli ylöspäin kulhoon vuorotellen mausteiden ja sipulin kera. Laita päälle vati, joka mahtuu kulhoon, ja laita sen päälle paino. Anna maustua kylmässä 2 vuorokautta. Tarjoile tuoreen sipulin ja tillin kera.

Tuoreimmat aiheesta

Maustesilakka