Marinoidut sipulisilakat

Todella maukas silakkaruoka, jota syö mielellään kesäaikaan uusien perunoiden kanssa.

1 satsiin

  • 2 ½ kg perkaamattomia silakoita
  • 2 ½ dl etikkaa
  • 7 dl vettä

Mausteseos

  • ½ dl suolaa
  • 2 dl sokeria
  • 1 rkl murskattuja maustepippureita
  • 1 rkl murskattuja valkopippureita
  • 2 keltasipulia, ohuina viipaleina

Valmistusohje

1. Perkaa silakat mutta jätä selkäruoto paikoilleen. Sekoita etikkaliemi. Laita silakat kulhoon, kaada liemi päälle ja laita kylmään 15 tunniksi.

2. Nosta kalat liemestä ja valuta. Sekoita mausteseos. Laita kalat selkäpuoli ylöspäin kulhoon vuorotellen mausteiden ja sipulin kera. Laita päälle vati, joka mahtuu kulhoon, ja laita sen päälle paino. Anna maustua kylmässä 2 vuorokautta. Tarjoile tuoreen sipulin ja tillin kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.