Marinoidut savusilakat purjolla
Tarjoile savusilakat mielellään munakokkelin kanssa tai paahtoleivän päällä. Tämä sopii niin lounaaksi kuin seisovaan pöytäänkin.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle-viidelle
- 8 savusilakkaa
- 3 salottisipulia
- 1 pieni purjo
Marinadi
- 1 dl rapsiöljyä
- 1 dl viinietikkaa
- valkopippuria
- 2 rkl keltaisia sinapinsiemeniä
Valmistusohje
1. Fileoi savusilakat, hienonna salottisipulit ja suikaloi purjo.
2. Lado silakkafileitä, sipulia ja purjoa kerroksittain vadille.
3. Sekoita marinadi ja kaada se ainesten päälle. Anna maustua muutama tunti ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka