Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Jouluntuoksuiset maustesilakat

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä ruokalaji pitäisi löytyä jokaisesta sillipöydästä! Muista, että valmistamiseen kuluu muutama päivä.

Kuudelle-kahdeksalle

  • noin 800 g silakkaa, selkäruotoineen
  • 3 dl vettä
  • 1 ½ dl etikkaa
  • ½ dl suolaa
  • 1 ½ dl kidesokeria
  • 1 rkl valkopippuria, murskattuina
  • 1 rkl maustepippuria, murskattuina
  • 10 mausteneilikkaa
  • 2 laakerinlehteä, murustettuina
  • 2-3 keltasipulia, viipaleina
  • tilliä ja hienonnettua punasipulia tarjoiluun

Valmistusohje

1. Sekoita etikka ja vesi, kaada liemi kaloille ja anna vetäytyä jääkaapissa 12 tuntia.

2. Valuta kalat. Sekoita suola, sokeri, mausteet ja laakerinlehti.

3. Lado vuorotellen silakkaa, sipulia ja mausteita astiaan. Laita jääkaappiin 3 vuorokaudeksi ja paina kaloja alaspäin liemessä joka päivä. Laita ennen tarjoilua päälle uutta tilliä ja sipulia.

Tuoreimmat aiheesta

Maustesilakka