Jouluntuoksuiset maustesilakat
Tämä ruokalaji pitäisi löytyä jokaisesta sillipöydästä! Muista, että valmistamiseen kuluu muutama päivä.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Kuudelle-kahdeksalle
- noin 800 g silakkaa, selkäruotoineen
- 3 dl vettä
- 1 ½ dl etikkaa
- ½ dl suolaa
- 1 ½ dl kidesokeria
- 1 rkl valkopippuria, murskattuina
- 1 rkl maustepippuria, murskattuina
- 10 mausteneilikkaa
- 2 laakerinlehteä, murustettuina
- 2-3 keltasipulia, viipaleina
- tilliä ja hienonnettua punasipulia tarjoiluun
Valmistusohje
1. Sekoita etikka ja vesi, kaada liemi kaloille ja anna vetäytyä jääkaapissa 12 tuntia.
2. Valuta kalat. Sekoita suola, sokeri, mausteet ja laakerinlehti.
3. Lado vuorotellen silakkaa, sipulia ja mausteita astiaan. Laita jääkaappiin 3 vuorokaudeksi ja paina kaloja alaspäin liemessä joka päivä. Laita ennen tarjoilua päälle uutta tilliä ja sipulia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku