Jouluntuoksuiset maustesilakat

Tämä ruokalaji pitäisi löytyä jokaisesta sillipöydästä! Muista, että valmistamiseen kuluu muutama päivä.

Kuudelle-kahdeksalle

  • noin 800 g silakkaa, selkäruotoineen
  • 3 dl vettä
  • 1 ½ dl etikkaa
  • ½ dl suolaa
  • 1 ½ dl kidesokeria
  • 1 rkl valkopippuria, murskattuina
  • 1 rkl maustepippuria, murskattuina
  • 10 mausteneilikkaa
  • 2 laakerinlehteä, murustettuina
  • 2-3 keltasipulia, viipaleina
  • tilliä ja hienonnettua punasipulia tarjoiluun

Valmistusohje

1. Sekoita etikka ja vesi, kaada liemi kaloille ja anna vetäytyä jääkaapissa 12 tuntia.

2. Valuta kalat. Sekoita suola, sokeri, mausteet ja laakerinlehti.

3. Lado vuorotellen silakkaa, sipulia ja mausteita astiaan. Laita jääkaappiin 3 vuorokaudeksi ja paina kaloja alaspäin liemessä joka päivä. Laita ennen tarjoilua päälle uutta tilliä ja sipulia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.